Best of Berlin, februari 2018

...och redan är vi inne i maaaaars! Detta gör mig glad då jag är en vår- och sommarmänniska av rang! Inget gör mig på bättre humör som fint väder, fågelkvitter och solglasögon på nosen. För att på riktigt säga hejdå till vintern för den här gången (för jag hoppas att det är över nu, inget mer ruskigt väder nu bitte) ska vi sammanställa februaris Best of Berlin-inlägg.

 
Först ut under månaden var tipskartan med olika Berlinska klubbar. Jag har sååå många klubbar kvar på min att besöka-lista och denna gav bra överskådning var de befinner sig och vilken typ av musik som spelas. De som står först på tur är Salon zur wilden Renate, KitKat, Kosmonaut, Solar, Havana och Cafe Z. Ett separat inlägg kom även upp om klubben The Pearl som ligger i västra Berlin. RnB, House och Pop i en härlig mix i en mer posh klubb.
 
På tal om tipskartor så las min egen variant av karta upp. En mix av klubb, shopping, barer, matställe och Berlinska sevärdheter landade med på den. Ta en kik för att spana in ett par av mina favoriter vad gäller detta. På listan tog jag med ett par gratis sevärdheter som man som förstagångsbesökare i Berlin inte har på sin lista, men som jag tycker är värda att lägga ögonen på.
 
En annan historisk "sevärdhet" jag skrev om bara härom dagen var ju DDR-museet. Jag tyckte det gav en enkel översikt över det tidsspannet i Berlins historia. Är du intresserad av historia tycker jag därför att du ska ta dig ett besök hit. Billigt och går på en timma eller så, perfekt om man har en stund över.
 
Spreeheidi, butik på Rosenthaler Straβe
 
DDR-museet ligger även i krokarna kring Hackescher Markt, vilket jag lyfte i ett inlägg är en perfekt gata för shopping. Rosenthaler Straβe tar sin början (eller slut, beroende på hur man ser det) vid Hackescher Markt och vandrar vidare uppmot Prenzlauerberg och Kastanienallee. En sträcka som bjuder på trevlig shopping. Ett helgnöje som sällan sinar i Berlin ;)
 
Mitt favorithelgnöje är dock caféfrukostar. Om man nu ska unna sig något så är det goda frukostar på helgen, det ger mig så mycket. Två inlägg om detta kom upp under februari (= viktigare att unna sig trevliga saker när vädret är uschligt). Ett inlägg med ett par frukostfavoriter och ett inlägg med tips om Zimt und Zuckers Wohncafé. Älska Zimt und Zucker och deras fantastiska gröt. Gillar du inte gröt? Lugn, det finns massvis med andra godsaker att sätta tänderna i också.
 
Det var februari i ett svep. Nu tar vi (våriga) tag i mars och hoppas på soool i världens bästa stad! Mars inlägg kommer handla om mat, vad man kan hitta på i Berlin i påsk och hur du ska lägga upp din ledighet under året för att vara som mest i Berlin. Vinst! Vi hörs snart igen ♥
 
Pannkaksfrukost på Café Krone i Prenzlauerberg
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...