Que Pasa

Ett "fynd" jag gjorde under senaste turen till Berlin var restaurangen och baren Que Pasa! En mexikansk restaurang som hade supergod mat, trevlig inredning och härligt billiga drinkar.
 
Restaurangen ligger på Oranienstraβe i Kreuzberg som är en enda lång rastauranggata fylld med mysiga lokala restauranger. Detta är verkligen platsen för dig som vill prova på mat från alla världens hörn då Kreuzberg är ett av Berlins mest mångkulturella områden. Hit flyttade många av den utländska arbetskraft som byggde upp staden under 70-, 80- och 90-talet och sedan dess frodas kulturerna här.
 
Du kan med andra ord åka till Oranienstraβe varje kväll i en hel vecka, om inte längre tid, och ändå inte tröttna på maten :p
 
U-bahn: Görlitzer bahnhof (U1), Kottbusser Tor (U1), Moritzplatz (U8)
 
 

Prenzlauer berg

 
Ett område där mycket tid har spenderats de senaste turerna i Berlin är Prenzlauer berg. Här ser du fina gamla hus blandat med slitna byggnader och coola nybyggnationer. Området ligger i Berlins östra delar, vilket i det stora hela är på en rejäll uppgång.
 
Mitt tips för dagen är att hänga kring området Kollwitzplatz / Husemannstraβe och Oderberger straβe /  Kastanienallee. Här hittar du många specialbutiker (inriktade butiker), secondhand-butiker och trevliga små barer och caféer.
 
Vid Kollwitzplatz hålls marknad på lördagar där du kan frossa i färska närodlade grönsaker och delikatesser som ostar, oliver och bär och på gatan finns även café Anna Blume som sägs ha en av Berlins godaste koppar kaffe. På Husemannstraβe hittar du även en av mina favoritbutiker; Marrakesch Art & Livestyle, som har mängder med vackra marockanska ting.
 
Vid Oderbergerstraβe hittas även coola café Möbel, som gått från att vara möbelbutik i flera omgångar till att bli café inrett i gammalstil med möbler som blev över från affärstiden. Riktigt häftigt för dig som vill uppleva (eller återuppleva) 60-talet.
 
U-bahn: Eberwalder straβe (U2)
 

Spree & Landwehrkanal

 
I Berlin finns det en mängd företag som kan ta dig ut på tur på Spree och Landwehrkanal som är åar/kanaler som ringar in en del av staden.
 
Du kan åka allt från en tur på en timma som tar dig förbi de mest klassiska sevärdheter som Siguessäule, riksdagshuset, museuminsel och Domen till de längre turerna på tre timmar där du kan åka hela ringen runt och se en massa häftiga byggnader och platser från vattenytan. Vid fint väder är detta något som jag rekommenderar, speciellt som avslut på en resa där du är trött i fötterna... :p
 
Det som många inte vet är att Spree och Landwehrkanal inte är i våg (hehe) med varandra utan är förbundna med slussar. Landwehrkanal är, som ni hör på namnet, en kanal som byggdes mellan 1845-1850 för att binda ihop Sprees östra del (vid Friedrichhain) till den västra (vid Charlottenburg) och har cirka tre meter högre vattennivå än Spree.
 
Här finns ett par länkar till olika företag som erbjuder båtturer i Berlin;
 
Stern und Kreis --> LÄNK
Reederei Riedel --> LÄNK
Reederei Winkler --> LÄNK
Berlin Shiffsfarht --> LÄNK

Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...