Det närmar sig påsk

Om mindre än fyra veckor är det dags, och det speciella med påsken är att jag får ledigt i fyra hela dagar utan större ansträngning. En minisemester hade jag tänkt mig, och det lutar (såklart) mot Berlin. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - Berlinarna är ett folk som tar varje tillfälle i akt att fira, och påsken är inget undantag mot den regeln.
 
Visit Berlin har gjort upp en lista med stans största påskmarknader, så för den som känner sig sugen på sådant är det lugna puckar. (Jag tänker minsann spana in medeltidsmarknaden i Spandau!) För övrig shopping är det påskafton under lördagen som gäller då butikerna håller stängt under röda dagar.
 
I Sverige är det ganska liberalt med öppettider under helger, men i Berlin är det fortfarande mestadels stängt som gäller. Några gallerior och shoppingcenter har infört så kallade shopping-söndagar, men det är långt ifrån alla butiker som håller öppet. Reser du till stan för shopping borde du därför välja en annan helg än påsken.
 
För att avsluta med något mer peppigt - förra påsken stannade jag till en sväng på Charlie's beach som jag tyckte var ett väldigt trevligt andningshål mitt i smeten. Solen strålade och jag med vänner kunde hänga i en solstol, doppa fötterna i sanden och ha en öl i handen. Bättre kan det knappast bli.
 

Vinter vs Sommar i Berlin

Idag vaknade jag till snö i Småstaden. Eller, rättare sagt, jag vaknade av att miniplogbilen skrapade rent gatan "grrrrrrddrrrrrrr...". Mysigt kan tyckas, men då jag är en vår- och sommarmänniska av rang tycker jag att det är onödigt nu. Julen är över = snö är onödigt. Nu väntar jag in våren och alla småvarma dagar, när du tycker det är varmt vid 10 grader för att det har varit minusgrader i fyra månader. Där vill jag vara nu. Helst i Berlin - för vår i Berlin? Kan knappast bli bättre än så.
 
Hittade dessa bilder, bland andra, via Berliner Morgenpost (fyller min dagliga dos av Berlin-info) och längtet kom blixtsnabbt. Bam!
 
En varm dag vid Mauer park? Supertrevligt område för häng och loppisfynd. För om du inte redan visste detta - Berlin + Loppisar = Sant. Dagens första tips för fyndare.
 
Pic: Alex Heinl (dpa) / Reto Klar (BM)
 
Eller, en drink i en solstol invid Spree? Bredvid en av mina favoritparker mitt i stan - James-Simon park. En drink i en solstol i en park i Berlin. Det kan sällan gå fel. Observera dock att du inte borde bada i Spree, hur lockande det är må vara en varm sommardag i stan...
 
Pic: Britta Pedersen (dpa) / Reto Klar (BM)
 
- Se fler bilder på Vinter vs Sommar i Berlin via länk till Berliner Morgenposts sida.

Best of Berlin - på Berlinbiten.se

Från och med nu är jag officiellt gästbloggare på Berlinbiten.se! Precis som här på Best of Berlin kommer den skrivna tiden att ägnas åt turistiga tips med twist. Lite bakom kulisserna (för erkänn, det är där det bästa och mesta händer) men ändå alldeles, alldeles underbart tillgängligt. Best of Berlin växer, och det är roligt! Spana in knapparna här till höger för att se instagram-kontot eller facebook-sidan, eller scrolla en bit ner för att upptäcka Best of Berlin-kartan. Det bästa av det mesta i Berlin. Ni hänger väl med på den fortsatta resan?  :)
 
 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...