Kilometer för kilometer - på tur i Berlin

 
Yes, ett tips som jag gett vid flertal tillfällen är att ta med sig sparkcykel om man ska semestra ( = upptäcka) Berlin. På senaste turen, där jag och mr Christer tog sparkcyklarna från den parkerade bilen (som fortfarande står helt gratis mellan Wittenbergplatz och Nollendorfplatz, tips tips!), förbi ett par strandbarer och sen tillbaka till hotellet / Fjord, som jag nämnt här på bloggen tidigare i juni. 
 
Ungefär två svettiga mil blev det med en drös med vätskepauser. Tänkte därför dela våra depåstopp här i ett inlägg fyllt av bilder. Vid 6km stannade vi till vid CapRivi, en strandbar/biergarten precis vid Sprees kant. Isthé is tha shit om du är törstig.
 
Nöjd efter drickapaus på CapRivi
 
Nästa stopp blev lunch på Mixtape Bagelburger, vid 10 km. Hamburgare serverade i bagelbröd, helt enkelt. Här kan du även käka sötpotatis-pommes, men då jag är en salt tjej blev det vanliga för mig. Omnom! För övrigt är majo ett krav när man käkar pommes i Berlin. Ingen majo, inga pommes. 
 
Bagelburger från Mixtape i Moabit
 
Efter vårt lunchstopp på Mixtape blev det raka spåret ner för gatan Alt-Moabit och efter 11 km tog vi ytterligare vätskapaus, denna gången på Capital Beach mittemot Hauptbahnhof - Berlins huvudbangård. Här sippade vi goda drinkar i en festlig miljö.
 
Vätskepaus på Capital Beach. Här är det feststämning vill jag lova.
 
Efter ytterligare två kilometer längst med Spree, Berlins regieringskvarter och museumö, vid 13 km, stannade vi till på ett av mina favoritställen - Ampelmanncafé. Placerat i mysigaste James-Simon park som fylls av solstolar och glada människor så snart det är sol ute. Love it!
 
Skönt häng i James-Simon park
 
Efter en omväg genom Kreuzberg (15-17 km) så stannade vi till, vid 18km, för att plocka upp min vanliga cykel som stått parkerad i ett cykelställ och därefter blev det en lugn väg hem innan välförtjänt dusch. En helt perfekt dag i Berlin ♥

Utflyktsmål: Rügen / Binz

Strandkorgar i Binz, klassiskt tyskt "strandtillbehör"
 
Ibland skriver jag inlägg med utflyksmål en bit utanför Berlin och detta inlägget är nog längst från källan hittills men kan passa den varma sommar vi redan har blivit berikade med. Eftersom vi hoppas på en fortsättning vill jag därför gärna skriva ett par rader om Rügen och Binz. 
 
Binz är en sommarort på Rügens östra kust. Rügen i sin tur är Tysklands största ö och är strategiskt placerad mellan Tyskland, Danmark och Sverige. Det är en kalkstensö, liksom min andra favoritö om somrarna - Mön - och består därför av en drös kritvita stränder. Just orten Binz är min favorit, av de små orter jag besökt på Rügen, vilken erbjuder en fantasktiskt fin strand, strandpromenad med supermysiga restauranger och en liten gågata med personliga butiker. 
 
Vill du fly värmen från Berlin och bada i havet är Binz därför något jag rekommenderar Berlinboende att besöka. 2-2½ timmas bilresa nordöst om Berlin ligger ön och de fina stränder som kan svalka dina fötter och kropp. Mys!
 
En solnedgång i Binz
0 kommentarer
publicerat i Sommar i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Binz, Rügen, Semestra i Tyskland, Utflykt, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin

Balzac Potsdamer Platz

Ett ställe som jag ofta har haft som fika- och chillplats i Berlin är Balzac vid Potsdamer Platz. Varför det har blivit just detta caféet av alla de fina i Berlin kan jag inte riktigt svara på, men - jag tycker att stämningen här är skön. Balzac är en cafékedja som finns på ett par platser runt om i Berlin och just på det vid Potsdamer Platz har blivit min hängplats. 
 
De erbjuder både mackor och fika, varm choklad i olika (smarriga) smaker, juicer och kaffesorter. Jag tycker personalen är trevlig, är snabb på att prata med dig ifall du kommer ofta som jag, och har en avslappnad miljö. Just att det är avslappnat gillar jag och de jagar inte på dig ifall du sitter länge länge.
 
Många caféer i Berlin blir så poppis, som till exempel en annan favorit Zimt und Zucker, att de ofta är fulla och bokade vilket ger att de hellre ser många personer som kommer och går istället för långsamma stammisar som jag :p Ett plus för Balzac med andra ord som inte stressar på oss långsamma själar, hehe.
 
 
0 kommentarer
publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Balzac, Balzac coffee, Berlin, Best of Berlin, Potsdamer platz, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, café
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...