Best of Berlin, oktober 2017

Snart var oktober måndag över för den här gången. Är det fler än jag som tycker att tiden just nu går ruskigt fort? Det är, i vanlig ordning, dags för en sammanställning av månaden som gått och ett och annat mat-tips ramlade förbi här på bloggen. Favoriten av dem alla är Yarok, som serverar syriska smaskigheter. Jag valde en vegetarisk tallrik och de smakerna kan jag sakna ibland. Så gott! En annan restaurang som fick sig ett besök var Yamyam. Koreansk mat, vilket ger en skål fylld med gottis. Ytterligare ett tips alltså.
 
Nästan bredvid Yamyam ligger även Zeit für Brot. En cafékedja som finns på flera platser runt om i Berlin som serverar grymma (och enorma) kakor. Inte mig emot, som har blivit en fikare utav rang de sista månaderna. Jupp, fikare. Nytt yrke för den som undrar ;)
 
Jag fick även till sist besökt, och skrivit ett inlägg om, Teufelsberg. Ett känt människobyggt berg i utkanten av Berlin. Teufelsberg, som betyder djävulsberg, har en spännande historia. Läs mer om det i inlägget om berget vetja. Något annat som jag även till sist fick färdigskrivet är inlägget om Berlins jobbcaféer. Som det tog tid men nu är det alltså här. En låååång lista blev det. Missa den inte!
 
På toppen av Teufelsberg
 
The Pub fick sig även äntligen ett besök. Har stått på min att göra-lista ett bra tag och nu - check på den! The Pub är en pub som serverar smaskig mat (och valde en getostsallad som var grym!) där du har en egen tapp på ditt bord. Det är det som är själva grejen på det här stället alltså. Så coolt och lämpar sig väl för kompisgängets utgång.
 
Det blev ytterligare ett hamburgsinlägg här på Best of Berlin. Ja, jag skyller på min hamburgarälskare till kompis :p Vi besökte Shiso burger en helgdag för ett par veckor sedan och speciella smaker väntar dig här. Hamburgare på japanskt vis, med mängder med koriander och wagyukött finns att tillgå.
 
Mitt sista inlägg i oktober (förutom det här då) blev även det om Berlins rosa rör. Uppenbarligen en dold favorit här på bloggen. De berör eller upprör, jag vet inte. Intresset för rören är i alla fall stort och en uppföljning, med en byggnad som hittat inspiration därifrån, visas i den här inlägget - Berlins rosa rör 2.0.
 

Berlin och de rosa rören

För knappt en vecka sedan uppdaterade jag Best of Berlin, så att ni numera ska kunna hitta hit genom att skriva in bestofberlin.se utan blogg däremellan. Med denna uppdatering fick jag även en större inblick i vad som genererar flest klick här på Best of Berlin och ett av dem var .... *trumvirvel* .... inlägget om Berlins rosa rör. Så kul, tycker jag! :)
 
Som evigt promenerande i Berlin har jag sedan inlägget ovan skrevs dessutom "hittat" en byggnad som direkt anspelar på dessa rosa rör. I brist på annat just nu (pga för närvarande i moder Svea) får det bli en googlemaps-bild på vidundret. Denna byggnad hittar du längst med Landwehrkanal, mittemellan Charlottenburger Tor och Tiergarten. Färgerna på bilden är tyvärr lite kassa men själva byggnaden (Zentraler Werkstatt) är blå med stooora rosa rör på sidorna. Ett litet anorlunda inlägg för att vara mig med hey, det känns någonstans (i och med statistik) att det var efterfrågat så here you go! :p
 
 

Shiso burger - japanska hamburgare

Som påfyllning bland mina hamburgartips här på bloggen får Shiso burger bli ett tillägg. Här får du hamburgare med japansk twist. Wagyukött finns att tillgå för de som önskar det (det hoppade jag) och koreander i mängder för de som gillar det - vilket jag gör. Omnom! Med perfekt läge på finaste Auguststraβe där många favoriter finns i närområdet är placeringen inget att klaga på. Så - är du hamburgarsugen och vill ha något speciellt - gå hit vetja!
 
 
0 kommentarer
publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Hamburgare, Japanskt, Mitte, Shiso burger, auguststrasse, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, hackescher markt, äta i berlin, äta och dricka i Berlin
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...