Best of Berlin-karta

Dags för lansering av Best of Berlin-kartan! Ni hittar den längre ner till höger på denna sidan och på kartan samlas mina favoriter. Matställen, favoritplatser, trevliga museer, sevärdheter och upplevelser. När tiden finns kommer det även komma in länkar till respektive inlägg här på sidan. Ett litet projekt men så mycket enklare att följa var saker och ting finns platsmässigt.
 
 

Bilder: Julmarknader i Berlin

22 dagar kvar tills turen går ner mot stan och jag peppar mig fördärvad av googlade bilder på marknaderna runt om i Berlin. Tänkte därför dela dem här, så att vi är fler om eländet ;) Skämt å sido. Spana in dessa mysiga bilder och få jul i Berlin-craving deluxe.
 

Den översta bilden, från ett smyckat Gendarmenmarkt. Som tidigare skrivet en av mina favoritmarknader i stan. Bild två från Alexanderplatz. Tjusig bild där till och med världsklockan kommit i bild. Ska försöka ta en liknande själv tror jag minsann :) Bild tre kan jag inte riktigt placera, men visst blir man sugen på varm glühwine till kalla kinder? Fjärde bilden, från ett modernt Potsdamer platz. Har skrivit det förr och kan skriva det igen - här hittar du några av de coolaste byggnaderna i stan, så är du arkitekturnörd - ta en sväng hit. Sista bilden, även den vid en arkitektoniskt vacker byggnad - Schloss Charlottenburg. Mysig marknad (där du dricker varm äppelmust, obs! Missa ej!) och spanar in hantverket.
 
Pics: Berliner morgenpost, top10berlin.de, t-online.de

0 kommentarer
publicerat i Jul i Berlin
Taggar: Berlin, berlinblogg, berlintips, best of berlin, bestofberlin, jul, jul i Berlin, julmarknader, weihnacht, weihnachtsmarkt

Berlin då och nu

För någon vecka sedan skrev jag ett inlägg om Berlins förvandling från då till nu, och här komer en följetong. Tycker att sådana här bilder är väldigt intressanta att se. Verkligen visuell utveckling och ger en tydligare bild (bokstavligen) att tiden rör sig framåt, i alla fall i strukturell synvinkel. I andra verkar det, förnärvarande, tyvärr gå runt, runt runt...
 
Klicka på bilden för fler.
 
 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...