Breakfast in Berlin

I augusti skickade jag vidare ett tips från Stil in Berlin, om Geist im Glas och deras fantastiska brunch (omnomnom!) och nu är det dags för nästa. Perfekt såhär en lördagsmorgon. Nu, eller rättare sagt för ett par månader sedan..., har hon (Stil in Berlinaren) lagt upp en uppföljare. En frukostguide som heter duga.
 
Om Giest im Glas tillhör den mer extravaganta frukosttypen så är denna nya lista över det något mer sobra slaget. Fina mackor, juicer, gröt. Ja, sådana vardagliga saker gjort på trevligt sätt. Bland annat tipsar hon om svenska Café Valentin och deras blåbärsgröt. Inte mig emot som älskar blåbär! Och, icke att förglömma, caféets goda "knäckebröd". Ja det är så hon skriver, med citattecken och allt, för knäckebröd är något som inte finns i Tyskland normalt sett.
 
Pic: Stil in Berlin, från café Daluma.
0 kommentarer
publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Berlin, Breakfast, Café Valentin, Daluma, Fruhstück, Frukost, Stil in Berlin, berlinblogg, berlintips, best of berlin, bestofberlin

Simon-Dach-Straβe, und so weiter


 
Enligt en artikel i Berliner Morgenpost kommer man inte längre göra reklam för Simon-Dach-Straβe i broschyrer som riktar sig till turister. Detta då områdets fasta boende, enligt artikeln, blivit less på nedskräpning och det högljudda nattlivet. Men, eftersom jag tänker mig att ni som läser denna blogg är städade personer, så tar jag mig friheten att tipsa om gatan/området i alla fall.
 
Jag har tidigare skrivit om Oranienstraβe, en av Berlins mest kända restauranggator, och Simon-Dach-Straβe är östra Berlins motsvarighet skulle man kunna säga. Så känner du dig ordentlig nog kan du ta en tur dit under nästa besök i Berlin. I närheten ligger även Berghain och Matrix som är två av Berlins mest omnämnda nattklubbar / discotek / festa loss-platser.
 
 
Den röda nålen med gata är alltså Simon-Dachs placering i Berlin. Nordöst om S-/U-Warschauer Straβe. Den blå nålen representerar Baumhaus bar, som jag skrev om nyligen, och den vita - det är platsen för där spökbåten låg under Berlin light festival. Kommer ni ihåg? Klicka annars in här för att se hur det såg ut :)

0 kommentarer
publicerat i Platser i Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: Baumhaus Bar, Berlin, Simon-Dach-Kiez, Simon-Dach-Strasse, berghain, berlinblogg, berlintips, best of berlin, bestofberlin, friedrichhain, matrix, spökskepp, warschauer strasse, östra Berlin
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...