Mer bad i Berlin

Ett par dagars "semester" från bloggen för att planera den riktiga semestern - för snart bär det av mot Berlin igen! Vädret i helgen och nästa vecka ska bli fint (som vanligt i Berlin ;) så jag har förberett listan med badställen i Berlin. Badkläder åker med ändå, då det även blir stopp på Møn och vid Warnemünde är planen. Två fina platser att bada på för den som inte provat det :)
 
Och - som bilden - vem hade inte velat bada/simma i den olympiska bassängen vid Olympia stadion? Lite coolt ju! :)
 
 
0 kommentarer
publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, bada i berlin, badställen i Berlin, berlin.de, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, olympiastadion

Mittelpunkt Berlins

Så, vad är den röda pricken för något? Jo detta ska vara Berlins geografiska mittpunkt. (I alla fall enligt gränserna som sattes 1996. Gränser tenderar ju att flytta sig hipp som happ nu förtiden, men vi kan hålla fast vid denna för nu...) På Alexandrinenstrasse hittar du i vilket fall en liten stenplakett som berättar för dig om de koordinater du står vid och vad de betyder i Berlin som stad. Kanske inget speciellt sådär men ändå något jag hade velat vandra förbi.
52° 30′ 0″, 4 -  13° 24′ 15″, 1
 
Om inget annat kan du ta en sväng förbi Judiska museet när du ändå är i närheten, eller käka en bit mat på Oranienstrasse. Jag skriver upp detta på min se och göra-lista i alla fall. Varje bit av Berlin är värd att lära sig mer om, om du frågar mig.
 
För den som tidigare trott att Berlins mittpunkt är kring U-bahn stationen Stadtmitte kan jag berätta att den stationen först fick sitt namn år 1936. Detta inför olympiska spelen som hölls i staden då, för att besökare lättare skulle veta var "folklivet" i stan fanns. Innan dess hette Stadtmitte Friedrichstadt.
 
Pic: tagesspiegel.de

Berlins Bite Club

Mat i magen, disco i kroppen (och i öronen) och vinden från Spree i håret? Allt detta kan du få idag hos Bite Club som bjuder in till matfest med Food trucks som tema. Baren kommer vara fylld med vin., whiskey och öl och i sann street food style tar du det som det kommer. Så - är du i stan i helgen - ta dig en svängom till (och på) Bite Club. Något avis att jag är hemma just nu men snart, snart är det min tur!
 
Inträdet är idag gratis och evenemanget börjar kl. 17 och håller på tills folk tröttnar = framåt morgonen. Berlin alltså <3 Läs mer här via Bite Clubs hemsida.
 
Pic: Bite Club
 
När vi ändå snackar om vad som händer i Berlin i helgen kan jag påminna om Classic Open Air Festival som pågår just nu, att det med start idag är Berlin Beer Week - perfekt för de som är ölälskare (liksom jag själv) eller att det imorgon är dags för Christopher street day (Berlins Pridefestival). Pridefestivalen vandrar genom stan, från Ku'damm till Brandenburger Tor, så förvänta dig feststämning och kärlek runt om i stan.
 

Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...