Det bästa med Berlin

I skrivande stund har jag befunnit mig i Sydney i fem veckor och för att vara ärlig så är det svårt för mig att vara här. Jag har kommit in i en stark fas av hemlängtan (läs: Berlinlängtan) som jag har svårt att ta mig ur. Tänkte därför omfamna det för en stund och skriva ner det jag saknar med Berlin varandes i Sydney. 
 
Spree och sommar i Berlin
 
- Promenader vid Spree 
 
Om det är något som står klart så är det att jag måste hitta boende kring mina gamla Berlinkvarter igen. Mixen av natur mitt i stan är som balsam för min själ och ger en perfekt balans mellan stad och land. Magi. Just långa promenader är något som ger mig så mycket och där jag är nu finns knappt tillstymelse till natur mitt i stan. Bu. 
 
- Avslappnad attityd
 
Allt som oftast så lyfts den generella bilden av tysken som en sträng person eller stat men det måste förmedlas - Berlin är i så fall inte Tyskland. I Berlin ser du människor chilla på parkbänkar bara för att de vill och tempot är mycket långsammare än här i Sydney. Ta mig tillbaka till lugnet, bitte.
 
- Öl på stan
 
Ja, okej, man ska inte uppmuntra till alkoholkonsumption men om du är en sån som jag som uppskattar en öl eller två är Berlins avslappnade attityd till alkohol en rätt skön grej. Träffa dina kompisar, häng i en park och drick ett par öl. Mys alltså. 
 
- Mys
 
Det måste lyftas - Sydney är inte en mysig stad. Berlin har mysiga kvarter, mysiga café och mysiga butiker. I mina ögon så finns dessa överallt (i princip) i stan och du måste inte gå till någon specifik stadsdel för att få uppleva det. Det är något jag saknar.
 
- Pratglada människor
 
Här är jag förvånad. Den generella bilden av Aussies är att de ska vara öppna och vänliga men enligt personer här styrs detta av flera faktorer där var du kommer ifrån samt vilken säsong på året det är är två av dem. Svårt för en annan att styra över med andra ord. Börja snacka, gott folk! I Berlin har jag lyckats med konststycket att få vänner i alla möjliga (knasiga) sammanhang. Det har inte hänt här än.
 
Är du i Berlin - njut av lugnet, friheten att ta en öl i en park. Njut av parken - i Berlins finns det massvis med stora trevliga parker att slappa i - njut av mysiga kvarter och njut av människor du träffar. Jepp, en snutt cynisk just nu men det kanske lägger sig om ett tag. Eller så åker jag hem till mitt älskade Berlin igen. Vad som funkar ♥

Händer i Berlin 17-19 augusti

Så var vi på't igen! Redan helg! Sommarvärmen i Berlin fortsätter och därför är det väl superbra att en drös evenemang hålls utomhus just denna helg. Om du gillar slott (stora som små) så har du chansen att se Park Sanssouci i Potsdam, strax sydväst om Berlin, lysas upp under fredag- och lördagkvällen. Ett tips är att komma innan skymning och verkligen ta en sväng runt i parken och spana in alla de olika slotten som finns. Så fina!
 
Även det lilla lilla slottet på Berlins påfågelö visas upp under helgen. Detta då det strax ska genomgå en stor restaurering av fasaden. Vill du "fly" från storstaden och komma ut i mysig natur - och dessutom spana in vackra fåglar under tiden - är denna lilla slottsutflykt något för dig. Läs mer om det här
 
På lördag och söndag är det dags för fjärde upplagan av East Side Music Days där livescener och beachbarshäng kommer mixas med street food och allmänt mysig atmosfär. Styr stegen mot Oberbaumbrücke i öst och följ ljudet av musik och sorl. Ett måste under helgen som inte kostar dig mer än den tid du spenderar.
 
Och, när vi ändå rör oss i östra Berlin så måste ett besök kring Kino Zukunft (Bio Framtid) göras. I helgen så är det Lange Nacht der Filmfestivals - den långa filmfestivalsnatten - som är fullproppad med filmer, både inomhus och utomhus. För att göra det ännu mer komplett har de samarbetande biograferna, som anordnar festivalen, fixas smarrig street food, diskussionsforum och dansglada DJs. Komsi, komsi till Ostkreuz. Kostar kring 12 €. Känns värt!
 
Pic: VisitBerlin / Dagmar Schwelle
0 kommentarer
publicerat i Allmäna tips & info om Berlin, Se & göra i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, East Side Music Days, Lange Nacht der Filmfestivals, Oberbaumbrücke, Ostkreuz, Pfaueninsel, Potsdam, Påfågelön, Sanssouci Park, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, east side gallery, sanssouci, slott

Vad man inte ska göra när man är i Berlin...

Jag ramlade över nedan video på YouTube och tycker den är rätt sevärd för newbies i Berlin. Vad man inte får missa, vad man inte får (eller i alla fall borde) göra och en massa tips. Bra där! :) Spana in när du får 15 minuter över, så har du lite mer matnyttigt i bagaget på väg mot Berlin!
 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...