En Berlinsk loppis-lista

Som jag skrivit flertal gånger förr så är Berlin loppisarnas- och marknadernas stad. Varje kvarter eller stadsdel har sin stora marknad och Visit Berlin har gjort en lista jag tyckte var bra. Den fick med sig de flesta jag gillar och de tänkte jag lyfta lite extra här.
 
Förr har jag skrivit om att marknaden vid Ostbahnhof har mycket möbler att erbjuda, men det skulle jag vilja säga tyvärr inte stämmer längre. En som har det fortfarande är dock marknaden vid Arkonaplatz, som ligger i gränslandet mellan Mitte och Prenzlauer Berg. Här kan du göra riktiga fynd, vilket gör det till en av mina favoritmarknader.
 
Ytterligare en favorit hittar du mellan Bode museet, Pergamon museet och Historiska museet. Här är det främst konst, hantverk och böcker som tar plats, vilket kan vara en trevlig mix mot allt krimskrams som normalt sett kan fylla en marknad till bredden. Gillar du krimskrams ska du dock gå till marknaden som börjar vid S-bahn Tiergarten. Här finns det smycken, bestick, ljusstakar, tavlor, gamla luriga möbler med mera. 

Pic: © visitBerlin, Dagmar Schwelle
 
Ytterligare marknader att lyfta är den vid Boxhagener Platz i Friedrichshain samt den vid Fehrbelliner Platz i Wilmersdorf. Båda mysiga på sitt eget lilla vis. Mauerpark i all ära, men är du en marknadsfantast finns det sååå mycket mer att upptäcka i Berlin ♥
 
Se hela listan via länk här. Vill du läsa mer om marknader som jag skrivit om förr hittar du ett par inlägg här och här. (Och, på tal om marknader... förstår ni att det strax är dags för julmarknader i Berlin? Om lite mer än en månad öppnar de upp. Jag både längtar och ja, längtar inte. Hösten i Berlin är mysig, vill jag lova.) 

0 kommentarer
publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, arkona platz, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, fleamarket, flohmarkt, helgtips, loppis, mauerpark, ostbahnhof, tiergarten

Best of Berlin, september 2018

Bitvis så känns det verkligen som tiden springer iväg men framför allt så känner jag ofta att tiden inte räcker till eller att jag måste prioritera sömn framför andra saker (är det någon mer än jag som drabbats av hösttrötthet här?).
 
Eftersom det gått lite mer än två veckor sedan jag sist postade här har det med råge hunnit bli oktober utan att jag hunnit summera september här på bloggen. Vi börjar därför med det innan vi kör reboot och startar upp på nytt...

 
För att börja i den viktigaste änden så måste jag snabbt skriva om att det ikväll är avslutningen för Berlins Light Festival. Jag har börjar spamma Best of Berlins instagram med bilder (se dem här) och som vanligt så var det många vackra illustrationer som lös upp tillvaron.
 
Har du inget specifikt planerat för ikväll tycker jag därför du orde styra stegen ut på stan och framför allt till Monbijoupark / Strandbar Mitte. Min favorit för i höst var nämligen illustrationerna som projicerades på Bodemuseets vägg. Så fina ♥
 
 
På tal om instagram så delgav jag några av mina insta-favoriter vad gäller bilder från, på och i Berlin. En massa vackra bilder och fräna tips kan man få genom att följa dessa så spana, gilla och följ för att inte missa något speciellt. Ett tips är att spara platserna bilderna är tagna ifrån och vandra dit när du har tid och möjlighet. Dett har jag gjort i flera år och gett mig så mycket tips och idéer :)
 
Jag skrev även ett inlägg om Oktoberfest i Berlin som nu så smått börjar avslutas på sina ställen runt om i stan. Har du inte hunnit med att hoppa i dina lederhosen eller dirndl och dricka öl till glad tysk folkmusik borde du passa på nu genast bums. Trevlig stämning utlovas, som alltid. 
 
För att avsluta med något allvarligare så skrev och en snutt om Gleis 17 i Berlin / Grünewald. Ett tågspårsområde som betyder mer än de flesta. Just historia i Berlin är något jag berörs så starkt av. Utan att vara direkt vidskeplig eller troende alls undrar jag om jag på något vis var med när det hände, trots mina ynka 30 år. Det är dock en fråga vi inte kommer få svar på, tror jag. 
 
Ha en fortsatt fin helg och början på veckan, så hörs skrivs vi snart igen. 

Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...