Fest der deutschen Einheit

Den 3e oktober - snart är det dags! Då firar Tyskland 25-årsjubileet av enandet efter kriget. Knappa året efter muren föll (9/11 -89). Som vanligt firas det som störst vid Berlins festplats no 1 - Brandenburger Tor. Vilket även är en stor symbol för muren och livet efter.
 
Så är du i stan den 3e oktober och på jakt efter fest - gå mot Brandenburger Tor och Straße des 17. Juni. Festen väntar på dig!
 
 

Everyday is Sunday

På tal om mat (om vi bestämmer här och nu att även fika är mat!?) så tror jag att jag måste ta en tur till nyöppnade café Everyday is Sunday på Berlinturen om två veckor. Hösten är snart officiellt här = théväder.
 
Caféet ligger vid vackra Maybachufer i Kreuzkölln och känns nästan givet för söndagspromenad med tillhörande thésörplande. Spana in facebook-sidan, eller info om dem via Berlin secrets.
 
Så länge får vi nöja oss med en bild på en kaka och en värmande kanna thé :)
 
 
 
2 kommentarer
publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Berlin, Everyday is Sunday, Kreuzberg, Kreuzkölln, berlinblogg, berlintips, best of berlin, bestofberlin, café, maybachufer, neukölln

Berlin Food Week

För cirka två veckor sedan var det Berlin Art Week. Då skrev jag att det blivit ett himlans massa temaveckor i stan på sista tiden. Och nu är det alltså dags igen. Imorgon kör Berlin food week igång och som vanligt kan du förvänta dig klipp och spännande erbjudanden runt om i Berlin.
 
Läs mer om när, var och hur på deras hemsida här. Matveckan varar nu måndag till söndag, så om du har turen att vara i stan - ta vara på det och gå till en restaurang som är med. Du kan säkert prova nåt nytt!
 
 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...