Best of Berlin just nu

Livet hörni! För tillfället är det mycket som händer jobb- och pluggmässigt, vilket ger att inläggstakten har saktat in i det senaste. Men - så snart jag är ute ur bubblan kommer jag leverera ett inlägg som starkt berör temat - en stoooor lista med en massa trevliga, bra och härliga pluggplatser, jobbcaféer eller co-workingställen i Berlin. Passande, tänker jag mig. Än är jag dock inte helt och fullt klar med den, men så snart den är (mer eller mindre) komplett landar den här på Best of Berlin. Tills dess - röj runt i arkivet, där finns en massa skoj att utforska!
 
Bjuder på en höstig bild från Berlin / Spree från förra året ♥
 

Anna Blume

 
 
För flera, flera år sedan fick jag tipset om att ta en fika/lunch/frukost på Anna Blume. Det var en supertrevlig servitör som jag och min dåvarande sambo klämde på Berlintips och detta var ett av dem. Jag har nämnt Anna Blume tidigare här på bloggen men aldrig kommit mig för att skriva ett riktigt inlägg. På tiden, med andra ord.
 
Joachim, aka min trevliga servitörskompis, menar på att Anna Blume har en av Berlins godaste koppar kaffe. Men då jag sällan dricker kaffe "svart" utan helst vill pimpa till det med en massa trevligheter kan jag inte säga något om detta. Jag kan istället säga att deras frukosträtter, så som blandtallrikar och äggröror är Mmm! Jag gillar skålarna med frukt du kan beställa och deras varm choklad som serverar i jumbomugg.
 
Området som Anna Blume ligger i är ett av mina favoritområden i Berlin. Mysiga fik, personliga små butiker och lummiga gator med söta små parker. Kollwitzkiez alltså ♥ Vill du ta en mysig paus kan du vandra ditåt med andra ord.

0 kommentarer
publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Anna Blume, Berlin, Best of Berlin, Frukost, Prenzlauer berg, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, brunch, fika, frühstück, kollwitzkiez, kollwitzplatz, lunch, äta i berlin, äta och dricka i Berlin

Platser och Berlinfavoriter 2.0

På tal om vad jag gillar i Berlin. Jag vill säga allt och lite till men det är inte så handfast att ta till sig. För lite mer än två år sedan gjorde jag i vilket fall en topplista med 15 punkter (eller blev det 16?) och nu efter att ha bott i Berlin i ett år tänkte jag uppdatera den en smula. Men, det är ju tyvärr inte så att det är enklare att välja bara för att man upptäcker mer. Jag får bara bli bättre på att rangordna saker, helt enkelt :p Jag tänkte i vilket fall maxa mig till två ställe per område. Vi får se om det lyckas ;) Så, vi kör.

 
1. Leta upp en karta över Berlin. 2. Kryssa för ställena nedan. 3. Besök dem. Det behöver inte vara svårare än så :)
 
  • Mitte (aaah, detta stora område...): Beets & Roots för fantastiskt vegetarisk lunch och James-Simon park/Monbijou för mysigt häng. Kanske framför allt sommartid men hey, ta på dig en tjock tröja och ta hösten vid hornen...
  • Prenzlauerberg: Kulturbryggeriet - dels för deras söndagsmatmarknad (pjuh, långt ord!) men även för att deras julmarknad brukar vara en av de mysigaste i stan - samt promenader, inklusive matstopp..., på Kastanienallee/området kring Oderbergerstraβe. Åh alltså!
  • Kreuzberg: Bergmannkiez, för att här ligger många mysiga caféer, bistroer och butiker, samt Oranienstraβe med en massa trevliga matställe och barer kvällstid. (Hade även velat ha med Baumhausbar samt Watergate här men eftersom jag redan nämnt två tips så får jag väl låta bli då... ;)
 
 
En kommentar
publicerat i Platser i Berlin, Se & göra i Berlin, Topplistor om Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: A Never Ever Ending Love Story, Baumhausbar, Beets&Roots, Berlin, Best of Berlin, Friedrichshain, James-Simon-Park, Jazz, Kastanienallee, Klunkerkranich, Kreuzberg, Let it Be, Mitte, Monbijoupark, Oderbergerstrasse, Oranienstrasse, Park Gleisdreieck, Prenzlauer berg, ProbierMahl!, QuisiB, Spree, Street food auf Achse, Watergate, argentinisches, bergmannkiez, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, boxhagener, charlottenburg, julmarknader, kulturbrauerei, kulturbryggeriet, moabit, neukölln, promenera mera, restaurang, schöneberg, sueno, veganskt, zsa zsa burger
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...