Svenskar i Berlin

En av de bästa sakerna med Facebook, om vi nu för ett par rader ska diskutera ett annat socialt medium, är att bästa gruppen/sidan finns där - Svenskar i Berlin med över 3000 medlemmar. Jag gick med i den för några år sedan (då var vi ca. 1000 medlemmar) och där får man lära sig en massa nytt och ge och få tips. Gruppen är nu dold från utsidan, just för att det var så himla många som gick med (som varken var från Sverige eller bodde/reste i Berlin...) men vill man gå med så hojtar man till och får en inbjudan från en kompis.
 
Gruppen fick sig ett omnämnande i P1 igår och förtjänar all uppmärksamhet. Jag tror många, många har fått hjälp av den och träffar andra i samma situatiuon som en själv. Kärlek ♥
 
Hör inslaget från P1 --> HÄR <--
 

To-do: önskelistan

Den vanligaste frågan om mitt Berlin-åkande? - Har du inte sett allt nu? Men nej! Självklart finns det ställen som jag fortfarande vill upptäcka eller saker jag vill göra när jag kommer till Berlin. På min önskelista just nu finns följande, och min förhoppning är att allt kommer vara avbockat om något år. Men jag är övertygad om att det kommer dyka upp nya saker hela tiden :)
 
1. U-bahn tour. En tur där du får åka i en öppen vagn i u-bahntunnlarna för att se hur allt är uppbyggt. Så himla häftigt! Högst upp på listan just nu :) (Tyvärr är alla turer i sommar uppbokade. Jag ska ligga som klistrad på sidan när nästa batch biljetter släpps!!)
 
2. Tropical islands. I en gammal hangar utanför Berlin finns numera ett uppbyggt litet tropiskt paradis med sand, "hav" och palmer. Hus eller tält direkt på "stranden" kan man också hyra för en natt eller två. Hur häftigt?!
 
3. Friluftsbio. Någon som jag har tänkt på (läs: tjatat om) en längre tid. (Christer ogillar tanken på dubbad bio...) Tänker mig en fin kväll med picknick-korg. Nice! Snart check [ x ] på den?
 
4. Badställe. Badeshiff (länk) har vi besökt och fler badställen ska minsann besökas i sommar. Berlin är - tro det eller ej (?) en riktigt bra sommarstad! Man ska bara veta hur göra med värmen. To be continued... :p
 
5. Sanssouci. Ett slott och en enormt fin park en bit utanför stan. Har velat åka hit länge men ännu inte blivit av. Snart så! (Sans souci betyder btw utan oro/sorg. Kanske skulle vara något?)
 

... Vem vinner? ...

Fotbolls-VM och Tyskland - Brasilien i en semi. Aj, aj, aj... Men självklart slår Berlinhjärtat lite extra för Tyskland ikväll. Hejja Hejja :) Om de vinner så blir det tjat på älskade sambon om vi inte ska ta en Berlin-tur till helgens finalspel. Spännande! :)
- -
Edit. Halvtid. Men hallå!! Bäst att jag bokar biljetter och hotellrum redan nu. 5-0 efter 29 minuter. Goooo Tyskland!
- -
Edit. Slut. Ja. Vad säger man. 7-1. Hejja Tyskland och att jag kommer dit en sväng på söndag för att spana in finalen. Jii-haa!

 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...