Jul i Berlin 2018

Åååh, tiden springer så snabbt och jag har sällan tid att sitta still för att skriva inlägg. Men - ett viktigt inlägg måste upp och det är tidsplanen för Berlins alla julmarknader. I och med att inläggen har sinat det senaste här kom jag på mig själv härom dagen att inte ha koll på när julmarknaderna faktiskt startar. De brukar börja sista helgen i november men då det igår lördag fortfarande var stängt överallt började jag undra. Så hepp! Här kommer inlägget som jag själv hade behövt läsa i fredags :p 
 
Sedan ett par veckor tillbaka håller julmarknaden på Potsdamer Platz öppet, och det med sin traditionsenliga "pulkabacke", ölstuga och glühwein i mängder. Och quarkbällchen. Icke att förglömma! Resterande markader börjar annars imorgon måndag 26/11, vilket innebär att jag efter jobbet imorgon kommer vandra mot någon nyöppnad marknad och känna på julstämning. Mys deluxe!
 
Se hela tidsplanen för julmarknaderna här nedan, och klicka på bilden för att komma till en sida där du kan söka upp än fler marknader :) 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Jul i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Potsdamer platz, Weihnacht in Berlin, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, jul, jul i Berlin, julmarknader, julvärld, weihnacht, weihnachtsmarkt

Berlinlivet

Som vanligt går tiden (för) snabbt men med det har mycket hänt. Min älskade lilla pälsboll har fått somna in och jag är tillbaka i Berlin, då det vankas praktikplats. Livets upp och ner i en enda som berg-och-dalbana. De senaste dagarna har ägnats åt plugg och att leta Berlinboende - det senare inte lika enkelt som det första. Lyckligtvis har jag fina kontakter som hjälper mig när höstvindarna viner genom Berlin.
 
Med det sagt hoppas jag det löser sig snabbare än snabbt med boende, för det här med att inte kunna kalla någonstans för hem är inget för mig kan jag lova. Jag längtar efter att tända doftljus, att slappa när ingen ser på och kunna ha mina kläder uppackade i en byrå istället för i en resväska. Hoppas det sker snart. 
 
Därför hoppas jag på ny Berlininspo här på bloggen inom kort, det underlättar att vara i Berlin när internet tryter. Tiden kommer dock vara knapp i livet framöver med heltidsplugg samt 80% praktik men jag håller tummarna för att det går. Jag känner att jag vill göra allt och jag vill göra nu. När annars? Vi skrivs snart igen med nya tips och Berlinfunderingar.
 
 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...