Haus der 100 Biere - Mommseneck

En sak som stod på agendan sist vi var iväg var att gå förbi 100-ölsortershuset. Och mellan restaurangbesök och Blue Man Group hanns det med. Så. Restaurangen Mommseneck huserar alltså 100 olika sorters öl och här kan du hitta massvis av varianter. Något för alla, helt klart, även för dig som kanske inte just är så förtjust i öl. Vi provade ett par belgiska sorter som (enligt syrrans sambo som har bra kännedom) är några utav de bästa.
 
Har du ett par minuter eller halvtimmar du vill slå ihjäl kan du med andra ord vandra hit och ha en egen provning. Kwak tyckte jag var grym.
 
 
--> Bryggerier i Berlin - LÄNK
 
0 kommentarer
publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Arkaden Potsdamer Platz, Berlin, Haus der 100 Biere, Potsdamer platz, berlinblogg, berlintips, best of berlin, bestofberlin, bryggerier, mommseneck, tips, öl

På gång i Berlin

Psssst! På siten Berlin Daily Secrets får du ny info om vad som är på gång i Berlin just nu. Nya tips om saker att göra, mat att äta eller platser att se kan inte gå dig obemärkt förbi om du registrerar dig för deras nyhetsbrev. Och tips - det kan en ju aldrig få för många av.
 
 

Ritter Sport Bunte Schokowelt - recension

Så hit kom vi en dag under vårt besök. Som jag har undrat varför jag har missat detta. En chokladbutik med mängder med olika sorter. Och jag menar verkligen mängder. Massor av sorter som jag inte hade en aning om att Ritter sport gjorde. Nams! Butiken var trevlig med choklad och presentförpackningar av olika slag.
 
Jag var, förstås, även tvungen att prova att göra egen choklad. För här kan du göra din egen mix för 3 € stycket. Visst, något dyrare än i själva butiken men kul grej. Tre ingredienser fick man välja till varje kaka och jag gjorde två sorter, en med mörk choklad och en med mjölkchoklad. I den mörka blev det en riktigt vuxen variant med chili och citronbitar medan i den ljusare valdes kanderade mandlar- och kokosflingor. Två ingredienser fick alltså räcka för mig, då jag inte tror (i detta fallet) att ju mer ju bättre. Gott blev det i vilket fall!
 
 
Vi tog även en fika i deras café och här är väl det som drar ner betyget något. Så klurigt gjort. Du fick sätta dig vid ett bord och sedan kom en servitör och tog din beställning. Trots att de hade en disk. Detta tog tid och det tog även tid att betala. Managern på caféet var otrevlig och jagade efter en man som hon trodde smet in (då det var fullsatt) men hans familj satt i själva verket vid ett bord redan. Hon vände på klacken utan en ursäkt. Eeh!?
 
Så, summa summarum; butiken vad kalas! Någon dyrare choklad i jämförelse med de mindre butikerna i stan men variationen var helt klart större. Att göra egen choklad var trevligt! Och den varma chokladen under fikan var kalasgod. Minuset blir managern och kluret i caféet. Ett café som betedde sig som en fullvuxen restaurang.
 
3,5-4 / 5 Berliner björnar.

0 kommentarer
publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Berlin, berlinblogg, berlintips, best of berlin, bestofberlin, chocoworld, choklad, chokladvärld, friedrichsstrasse, ritter sport, schokowelt
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...