Vår (och sommar) i Berlin

Tidigare i veckan (och hela förra helgen) var det strålande sol och en rejäl värme Berlin - så himla skönt! - och det gjorde, kan vi anta, att Visit Berlin tog sig i kragen och sammanställde en tjusig vårkarta för Berlin. Trevliga parker att hänga i, utebarer att sitta vid, picknickvänliga platser och så vidare. I tisdags låg jag på en filt i Tiergarten och pluggade (magiskt) och i helgen blev det häng vid Monbijoupark / James-Simonpark vid Hackescher Markt - helt klart en favorit hos mig.
 
Är du i Berlin i helgen, eller kommande veckor när värmen tros bli bättre och bättre (läs; varmare och varmare), spana in kartan och gå mot valfri härlig park i Berlin. Gröna stråk finns det gott om så du kommer snart hitta din favorit, det är jag säker på. Klicka på bilden för att se den i större storlek och för mer info från Visit Berlin.
 
 
0 kommentarer
publicerat i Sommar i Berlin, Tipskartor om Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, James-Simon-Park, Monbijoupark, Picknick, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, hackescher markt, karta över Berlin, kartor, parker i Berlin, sommar, sommar i berlin, tiergarten, tipskarta, utebarer, visit berlin, värme, vår i Berlin

Buck and Breck, den hemliga cocktailbaren

För några tisdagar sedan besökte jag och två kompisar Buck and Breck i Berlin. Om du gör en snabb googling på detta inser du snabbt att det är en cocktailbar som har ett grymt högt anseende i stan, och för den delen i hela Tyskland. Och jag förstår varför. Inne på Buck and Breck fick du inte använda några digitala föremål, lokalen är liten, dunkel och baren du sitter vid är en show i sig.
 
Bartendern dirigerar ihop fräna - och fantastiskt goda - cocktails och allt känns väldigt James Bond. Så coolt! Vi var som skrivet där en tisdag och kom in utan några direkta bekymmer, men platserna är få, cirka 15 personer får plats och därefter kommer inga fler in. Men varför är den hemlig? Jo, här finns ingen skylt om barens existens och du måste ringa på en klocka för att komma in. Så har du tur, ring på klockan utanför (trots att det står Closed) och du kommer in till en spännande värld av cocktails. Kör ba!
 
Pic: Bask.ch
 

Wonder waffel Berlin

Igår var det våffeldagen hemma i Svea och jag tog därför chansen att ta ett par tuggor hos Wonder Waffel i Berlin. Grymma våfflor med en mängd toppings och tillbehör. För jo, under allt det där fluff du ser på bilden gömmer sig en våffla, mmm! Det finns tre, vad jag vet, Wonder Waffel-fik i stan och jag provade det som ligger vid Oranienstraβe i Kreuzberg. Summa summarum, vill du smaska smarrig våffla med extra allt - styr stegen mot Wonder Waffel.
 
 
0 kommentarer
publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Kreuzberg, Oranienstrasse, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, fika, äta i berlin, äta och dricka i Berlin
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...