Berliner Grill and BBQ Festival

På fredags är dagen kommen för de som älskar grill- och barbeque. Festivalen (och maten) fixas av tyske kändiskocken Jumbo Schreiner och förväntas kittla smaklökarna ordentligt. Hur kan man bättre fira, på berlinskt vis, att augusti snart är här?
 
Festivalen börjar på fredag kl. 18 och håller på hela lördagen ut.
Du betalar 2 € i inträde men får då fri tillgång till live-musiken som kommer köras. Bland annat är det sagt att Patrick Papke, vinnare av tyska The Voice 2014, ska sjunga under lördagskvällen.
 
Du får åka en liten bit för att ta din del av kakan, hela vägen ut på S75-linjen med stopp i Wartenberg. Men väl där är det bara att äta på att grillmat, dricka god öl och lyssna på trevlig musik. Varför inte?
 
Läs mer om festivalen på Wartenberger Hofs hemsida.
 
 

Deutsch für Dich

Zátopek bar i Neukölln sägs det att man kan lära sig tyska, helt gratis. Det är Göthe institutet som håller i trådarna och de verkar ha allt från nybörjargrupper till lite mer avancerade grupper. Trevligt för dig som är ny i stan och som vill få mer ord på tungan.
 
Finns, för övrigt, även massor av grupper som träffas utan lärare - deutsche tandem - där språkutbyte sker på olika klubbar, barer och caféer runt om i stan. Googla och du hittar svar. Tips!
 
 

Berlin Restaurantmap

För ett bra tag sedan tipsade jag om en liten rolig sak - en u-bahnkarta i form av barstopp. Jag kallar den för U-bar. Nu har samma sida lagt ut en för restauranger också. (Ska vi ta och kalla denna för U-mat då?) Lämpligt! :)
 
Restaurangerna som visas vid de olika stationerna når du inom en promenad på 5-10 minuter och jag tror jag ska ge mig själv i uppdrag att lokalisera ett par av dem. Men så här mycket kan jag säga redan nu: Dolores som ligger först utmed U5:ans linje har fenomenaaala burritos. Finns även invid Wittenbergplatz.
 
Spana in kartan i större format genom att klicka på den. Och sen - ut och käka. Äta bör man annars dör man.
 
Se en schysst förteckning av restauranger efter hållplatser här.

Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...