Griessmühle - klubbing vid kanalen

På tal om att dricka (alkohol)* i Neukölln på Alaska bar så var jag även på ett snabbt besök förbi Griessmühle för ett par veckor sedan. Att besöket blev kort hade dock inget med klubben, för det är en klassiskt cool Berlinsk klubb, att göra utan mer med att jag hade haft en lång dag.
 
Griessmühle ligger i vilket fall precis vid kanalen, i en gammal lustig fabrikslokal, så att chilla en sväng vid vattnet funkar fint här. Själv myste jag med ett par vänner uppe i ett torn, perfekt svalka om du frågar mig :p Om du har lust att läsa mer kan du spana in deras hemsida här.
 
*Inte för att man nu måste dricka alkohol på klubbar, kom ihåg det :)
 
 
0 kommentarer
publicerat i Uteställen i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Griessmühle, Sonnenallee, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, klubbar, neukölln, techno, utebar, uteställen

Pane e Vino

Förra helgen var jag och Christer på varité på Friedrichstadt palast (något jag har rekommenderat flertal gånger, bara gör't!). Och då vi fick ingivelsen att köpa biljetter 90 minuter innan föreställningen skulle börja fick det bli middag i närheten - i detta fall på Pane e Vino precis över gatan.
 
Jag har läst mycket gott (omnomnom) om restaurangen tidigare så det kändes som ett bra val. Vi fick både maten supersnabbt på bordet (tack så mycket) och två grymt välsmakande pastarätter. Ett tips om ni vill äta god mat i samband med varité på Friedrichstadt palast med andra ord! Öppet 12.00-00.30, så gott om tid för smask både före och efter :)
 
 
0 kommentarer
publicerat i Se & göra i Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Friedrichstadt-Palast, Pane e Vino, Varité, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, friedrichsstrasse, omnomnom, pasta, se och göra i Berlin, äta i berlin, äta och dricka i Berlin

Utomhusdokumentär vid Parlamentsviertel

Någongång under förra sommaren skrev jag en snutt om att Berlins riksdag har ett filmprojekt som visas om kvällarna, flertalet dagar fram till tysklands enighetsdag den tredje oktober. (Vad detta är för en dag får du bland annat lära dig i dokumentären.) En dokumentär som under 30 minuter ger dig en crash course i tysk (politiks) historia, från 1900-talets början till 2017. Via deras hemsida kan du läsa mer om filmen och projektet och där finns också några hålltider att spana in. Helt klart värt ett besök om du har ett intresse för Berlin eller stadens historia.
 
 
0 kommentarer
publicerat i Historia i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Dokumentär, Einheit, Historia i Berlin, Parlamentviertel, Reichstag, Spree, Spreeufer, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, historia, riksdagen, utomhusbio
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...