Friedrichstadt-Palast

En grej som jag borde skriva hundra gånger om är tipset för att se en varité på Friedrichstadt-Palast. Berlins showpalats nummer 1 och säkerligen ett av världens bästa då teatern har flest fastanställda dansare och showare i Europa. Och hur får de detta att gå runt? Med fantastiska shower förstås!
 
Varitén innehåller allt från musikal-inslag, fantastiska dansnummer, akrobatik - så otroligt duktiga! - och massa annat. I oktober sjösatte de sin nya show 'Show me' och jag längtar till våren då jag ska dit och se den! Så här glad var jag förra gången jag hade sett en varité där, och managern på F.P blev nog minst lika glad...
 

Photos of Friedrichstadt-Palast, Berlin
This photo of Friedrichstadt-Palast is courtesy of TripAdvisor
 

Noah's

Ett fredagstips för kvällen i Berlin (eller nästa gången du får förmånen att åka hit).
 
En restaurang vi har återkommit till under våra senaste turer till Berlin är Noah's vid Wittenberg platz. Inte nog med att de har trevlig personal (som vi dessutom har blivit kompisar med), de har fantastisk mat också ;)
 
I somras hade de tyska specialitéer med twist av sparris - Berlinarna verkar älska sparris - och deras fiskrätter är fantastiska. Deras typ av mat går mot klassisk husmanskost med en modern touch. Ett extra plus är att de kunde laga veganska rätter så att till och med syrran kunde få god mat sist hon var med. Så tips, tips! Noah's som ligger precis vid Wittenberg platz (U1, U2, U3).
 

Ivbergs hotel Premium, Ku'damm

Som jag skrev för ett tag sedan så blir det en tur till Berlin om ett par veckor och återigen så ska vi bo på underbara Ivbergs hotel Premium. Det är lätt ett hotell som jag rekommenderar och därför är det ju inte mer än rätt att jag delger min recension av hotellet här.

 
Läge: Ivbergs ligger precis mellan U-bahn stationerna Wittenberg platz och Nollendorf platz och det är delvis tack vare läget som jag gång efter gång bokar detta hotell.
 
Rummen: Rummen är bra i storlek med en bekväm säng, mini-bar (vilket är viktigt om du är i Berlin under sommaren då här lätt blir väldigt varmt!) och trevligt "badrumsområde" med dörr till toalett och glasdörr till dusch. Utsikten ger lite att önska men beställ hällre ett rum in mot gården än gatan då det kan bli lite högljutt ibland. Annars, väldigt fräscha och fina rum!
 
Frukost: Deras frukost är också värd pengarna tycker jag. Kostar cirka 110 kronor per person och dag och är välfylld med olika kalla och varma rättar. Självklart finns även nybakat bröd, olika pålägg och X-antal yoggisar med topping. Härlig start på dagen med andra ord! - Om du vill ha en god frukost för en billigare penning finns dock caféer vid de närliggande U-bahn stationerna för den som önskar.
 
Service: Personalen på Ivberg är väldigt trevlig och proffesionell. De svarar gärna på dina mail vid frågor och har bland annat gjort specialfrukostar till min syster, som är vegan, som följde med en gång. Här finns inget att klaga på!
 
 
Jag ger Ivbergs hotel Premium 5/5 - detta tack vare deras underbara läge, goda (och prisvärda frukost), härliga rum och trevliga personal.
 
Bilder hittar du här på Booking.com där du också kan boka hotellet.


 
0 kommentarer
publicerat i Bo i Berlin
Taggar: Berlin, Ivbergs hotel Premium, Ku'damm, Nollendorf platz, Trevligt boende i Berlin, Wittenberg platz, best of berlin
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...