Street food i Berlins kulturbryggeri

I söndags var jag på kulturbryggeriets matmarknad, Street food auf Achse. Jag har varit där en gång tidigare och det är ett starkt tips till er som vill prova på en mängd trevlig street food ur diverse bilar och stånd. På en söndag, dessutom, då stan i sig är en stor lugn oas. Kulturbryggeriet (eller Kulturbrauerei) är förövrigt en mysig plats på vintern, då julmarknaden där är sådär folktät så att det blir härligt och med en touch av medeltid.
 
Men - street food var det. I helgen provade jag på både raclette och pulled pork sandwich och allt var såå gott! Tips alltså!Marknaden på söndagar öppnar klockan 12 och slår igenom dörrarna klockan 18. Och du hittar lättast hit genom att ta U2:an till Eberwalderstraβe. Smaklig måltid!
 
 
Redan idag ska jag fylla på street food-förrådet genom att gå på Markthalle Neuns matmarknad. At last, som man säger! Denna marknad har jag skrivit om ett par gånger tidigare men aldrig kommit förbi när den varit öppen. Men ikväll, då smäller det! Recension om detta kommer så småningom. Mmm!

0 kommentarer
publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Food truck, Street food auf Achse, Sunday market, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, eberwalderstrasse, kulturbrauerei, kulturbryggeriet, markthalle, markthalle 9, street food

Best.Of.Berlin just nu

Vädret här i Berlin är magiskt just nu. Nu kom sommaren som alla väntade på i augusti. I helgen har jag vandrat runt vid kanalerna och sugit åt mig av all energi som solen och frisk luft kan ge. En massa fina bilder har jag knäppt (ni har väl spanat in på instagram för att följa Best of Berlin där? Om inte så får ni nedan en recap.). Jag har i vilket fall även vandrat förbi två restauranger under mina promenader som ser så mysiga ut och som ligger just vid det där vattnet ( = Spree) som jag är så förtjust i.
 
Lanninger och Patio. Lanninger ligger precis ovanför Spreekanten och verkar vara en grym restaurang. Dit ska jag ta min ena syster och hennes sambo när de kommer på besök. Patio ser även mysig och häftig ut och i själva verket är restaurangen I en båt. Hur coolt? Två ställen vi måste ta oss i kragen att prova, helt enkelt :)
 
0 kommentarer
publicerat i Leva i Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Lanninger, Patio, Spree, Spreeufer, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, moabit, restaurang, vid vattnet, äta i berlin, äta och dricka i Berlin

Oktober i Berlin

Åh, det är så mycket roligt som händer i Berlin i oktober. Vem var det som sa att hösten är tråkig? Nej, det var nog ingen som spanar in här i alla fall. Och, för en gångs skull kommer jag kunna vara med på allt. Snacka lyxen att bo i stan där det händer alltså.
 
Från och med nu egentlingen så droppar saker in på agendan. Skriv upp dem i din kalender, så vet du vad du har framför dig om du befinner dig i Berlin.
 
22/9-
I torsdag var det premiär för Friedrichstadtpalast föreställning The One! Som vanligt är detta något jag rekommenderar stort till alla och en var. Om du gillar musikal, teater, akrobatik eller dans så är detta något för dig. Får ej missas, enligt mig.
 
Vecka 37-
På Stage Theater des Westens har de nu kört igång musikalen Sister Act (läs: En värsting till syster). Jag som fullkomligt älskar filmen (och Whoopie Goldberg) måste styra stegen mot Ku'damm och denna musikal. Jo, den lär vara på tyska men vem bryr sig. En del i min utbildning mot tysklärande ;)
 
23/9-16/10
Igår började även Berlins Oktoberfester här och var i stan, men framför allt på Berlins Zentraler Festplatz, som ligger vid Kurt-Schumacher-Damm längst med A111, Berlins cityring. I mitt kvarter (nästan alldeles runt knuten faktiskt) finns det även en, så den lär få sig ett besök eller två de närmsta helgerna.
 
25/9
Och denna helgen, imorgon närmare bestämt, är det dags för Berlin Marathon. Hela veckan har de förberett med kravallstaket längst med Straβe des 17 juni, från Siguesäule till Brandenburger Tor. Springa tänker jag inte göra. Däremot tänker jag vara där för att spana in (och delta i) folkfesten :)
 
30/9-16/10
Efter detta maraton så smäller Berlin llluminated igång (en del av Berlin ljusfestival, som jag skrev om här). Stan kommer i och med detta lysa i upp i alla regnbågens färger och kvällspromenaderna är ett faktum. Trevligt och mysigt, tycker jag!
 
 
3/10
Den tredje oktober firar Berlinarna Tysklands enande (från väst- och öst med murens fall, till ett enat Tyskland) med folkfest. (Är det något berlinarna gör bra och gillar så är det folkfest). Längst med paradgatan (som ovan, Straβe des 17 juni, från Siguesäule till Brandenburger Tor) lovar de en fest för hela familjen. Ah, jag ser fram emot all god street food som brukar finnas. Mmm!
 
7/10-8/10
Ytterligare en del av ljusfestivalens (Light festival, Berlin Leuchtet, Berlin Illuminated... kärt barn har många namn) evenemang; Light Festival at Zitadelle Spandau. Ljusfestival i Spandau! Eldshow och projiceringar tillsammans med en möjlighet att spana in Spandau (eller som jag kallar det - småstaden i storstaden)
 
7/10-16/10
Och - ljusfesterna fortsätter hela vägen fram till den 16e oktober. TV-tornet ska lysas upp för första gången, Brandenburger Tor, Domen och andra kända byggnader smyckas av ljus och konstnärers animationer. Något att se fram emot i höst mörkret, helt klart :)
 
- Ja, ni förstår ju, i Berlin kan man inte vara uttråkad. Välkommen hit ♥
0 kommentarer
publicerat i Se & göra i Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: Berlin, Berlin Leuchtet, Berlin Marathon, Berlin illuminated, Best of Berlin, Einheit, Friedrichstadt-Palast, Stage Theater des Westens, Varité, berlin light festival, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, enighet, festival of lights, light festival, oktober, oktoberfest, spandau
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...