Det bästa med Berlin

Idag vaknade jag upp i en säng i Småstaden. Innan jag slog upp ögonen så far tanken genom mitt huvud att det nog skulle få bli frukost på a Never ever ending love story... och sen kollade jag upp i mitt vita tak, långt bort från Berlin. När jag inte befinner mig i Berlin så ser livet annorlunda ut och det finns saker jag saknar.
 
Jag saknar mysiga frukostar ute på stan. Jag saknar att gå på bio mitt på dagen efter en lång promenad. Jag saknar att vandra längs med Spree. Jag saknar det spontana i att bestämma vad jag vill göra under tiden som jag går. Jag saknar luncher på Beets & Roots. Jag saknar att höra tyska, engelska och andra språk i en härlig mix. Jag saknar juicer på FruitStars. Jag saknar allt spännande folk jag möter och har mött.
 
Vad gillar du bäst med Berlin och vad saknar du när du åker bort?
 
 

A Never Ever Ending Love Story

Förutom att rubriken skulle kunna stämma in på mitt förhållande med Berlin så är det även namnet på ett frukost, brunch eller lunchställe i Berlin. Närmare bestämt vid Savignyplatz, som länge har varit ett av mina favoritkvarter i stan. Området i sig kallas i folkmun för 'lilla Paris' / 'kleiner Paris' och jag förstår varför. Byggnaderna är sådär Charlottenburg-chicka, parkerna är små och söta och folket är oftast mer propert klätt. (En av Berlins alla fördelar - att varje stadsdel är som en varsin del av Europa.)
 
A Never Ever Ending Love Story då. Här kan du äta fabulöst goda pannkakor, avokadomackor, müsli med mängder med frukt på eller äggfrukost som heter duga. Allt tillsammans med smarriga latte-sorter, fräscha téer eller färskpressad juice. Ja, ni hör ju, ett nytt favoritställe. Kocken medgav själv att maten är lagad med kärlek och det kändes. Smask, omnomnom och hela köret. Hit ska jag idag. Igen. Öppet måndag till söndag, 9-15.30.
 
 
0 kommentarer
publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: A Never Ever Ending Love Story, Avokadomacha, Berlin, Best of Berlin, Chai Latte, Fruhstück, Frukost, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, charlottenburg, pannkakor, pannkuche, savignyplatz, téhus

Schokofabrik / Fika ftw

Schokofabrik är en cafékedja som finns på ett par platser runt om i Berlin. Som det låter så har de choklad som tema och detta gärna tillsammans med crepes, våfflor eller i diverse kaffekombinationer. Den "fabriken" flest turister kanske stöter på är den lilla som ligger i Mall of Berlin, på Leipziger Platz / Potsdamer Platz, som serverar crepes och säljer urgulliga dansande Berliner-björnar.
 
Jag och min nyfunna vän Ummama ramlade dock förbi den fabrik som ligger vid Monbijou, bredvid Hackescher Markt. Våffla var smaskens, varm choklad likaså och iskaffe med glass i var inte fel det heller. Fast det bästa var nog ändå att de hade disco på toaletten och hängmattor att vila i. Perfekt efter en dag i skolan, som i vårt fall, eller om man har shoppat runt i Berlin. Tips!
 
De har öppet från 11.00 till 20.00 alla dagar i veckan. Läs mer här via deras hemsida.
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Hängmattor, Monbijoupark, Schokofabrik, Vila, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, choklad, crepe, hackescher markt, våfflor
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...