Livemusik i Berlin

Indienight på Klunkerkranich
 
På tal om Klunkerkranich (som nuförtiden nämns i varannat inlägg här på Best of Berlin) måste vi snacka livemusik i Berlin. På Klunkerkranich brukar jag lyssna loss på jazz eller indie (love!) men fler barer än så har livemusik såklart. Jag tänkte därför presentera en listan lista som jag ramlade över för ett tag sedan. Perfekt kvällsnöje om du frågar mig :) 
 
Vi börjar med Hangar 49. Ett ställe som bjuder in till liveshow dag som kväll (dock främst kväll, fast en och annan dagsfest här har förekommit... ;). Ligger under S-bahnböjen vid Jannowitzbrücke och bjuder, tillsammans med blandad musikkompott, på en hejdundrande vy över Spree.
 
Junction Bar ligger i mysigaste Kreuzberg och leder dig, ner för en trappa, till en lokal med fantastisk akustik och med en ägare med gott musiköra som gör att det mesta som spelar känns modernt. Kaffee Burger är en annan, placerad på Torstraβe i Mitte, där en ofantlig mix av poetry slams, rock och raggae kan möta dig. Mys!
 
Irish Pub har jag tagit upp ett par gånger här på bloggen, i olika sammanhang, men faktum är att de har livemusik varje kväll från kl. 21. Coverband ofta med en irländsk anspelning regerar främst, vilket är en musikgenre jag tycker är lättsmält. I samma område har vi Quasimodo. En gammal känd jazzbar som för tankarna till New Orleans musikscen. Att baren är rökfri är ett stort plus, enligt mig!
 
På tal om jazz så finns även jazzbaren B-flat. För mig som gammal musiker och jumping jack flash-älskare är det ett kul namn. (Kommentera om du vet varför.) Ligger på Rosenthaler straβe i en riktigt schysst lokal, musikmässigt sett. Vi får dock avsluta med den (enligt mig) mest kända livemusik-baren i Berlin - Prachtwerk. Från kl. 10 varje dag kan du lyssna in nya förmågor över en kopp kaffe eller en öl (ja, det är ju fortfarande Berlin vi snackar om ;). Ligger i Neukölln och förtjänar ett besök om du gillar musik. 
 
Det var det. Hörs igen inom ett par dagar. Nu ska jag njuta av Berlins första maj-fester :) 

0 kommentarer
publicerat i Uteställen i Berlin
Taggar: B-flat, Berlin, Best of Berlin, Hangar 49, Irish Pub, Junction Bar, Kaffee Burger, Klunkerkranich, Prachtwerk, Quasimodo, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, live music, livemusik

Berliniga sevärdheter

I dagarna så är en gammal kollega i Berlin för första gången och jag började fundera på vilka platser eller liknande jag tycker att man borde se i Berlin när man besöker staden för första gången. Många av dem kan ses som självklara, för jag tycker faktiskt att man ska ha sett muren, Brandenburger Tor, Holocaust Denkmal eller Topographie des Terrors, Gedächniskirche med mera. (TV-tornet tänker jag man ser vare sig man planerat det eller inte, då det är uppstickigast i stan...)
 
Utöver dessa tycker jag dock även att man borde försöka få en bild av det som gör Berlin till Berlin, vilket främst handlar om kultur och livsnjut. Just livsnjut är något jag brukar återkomma till rörande de inlägg som hamnar under kategorin Leva i Berlin här på bloggen. 
 
Jag tänkte i alla fall sätta ihop ett par punkter som kan ses sevärda på en snabbvisit i Berlin ♥
  • Markthalle Neun. Mat är ett stort plus men framför allt för atmosfären.
  • Klunkerkranich. Även här - atmosfär men framför allt utsikt över världens bästa stad.
  • Hackesche Höfe. Dels för arkitekturen, som jag lyfte i föregående inlägg, men även för stämningen.
  • En biergarten (förslagsvis Prater eller Café am Neuen See).
    Krävs ingen förklaring, är bara så Berlinskt som det kan bli.
  • Oranienstraβe. Som för Markthalle Neun - för maten men främst för atmosfären.
  • Teufelsberg. För historien runt, för konsten, för känslan.
  • Mauerpark + Kastanienallee. Ett måste i Berlin. Så det så. 
  • RAW-Gelände. Hipstrigare än såhär är svårt att bli.
Ytterligare Berlinfavoriter kan bland annat spanas in hääär :) Det är lite svårt för mig att göra sådana här listor, då jag får beslutsångest över vad jag ska välja av allt trevligt som Berlin har att erbjuda men denna gången blev ovan super8. Hoppas ni hittar något som faller i smaken!
 
Klunkerkranich i sommarskrud
0 kommentarer
publicerat i Se & göra i Berlin, Sevärdheter i Berlin, Sommar i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Café am Neuen See, Hackesche Höfe, Kastanienallee, Klunkerkranich, Oranienstrasse, Prater garten, RAW-Gelände, Teufelberg, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, klassiska sevärdheter i Berlin, markthalle neun, mauerpark, sevärdheter i Berlin

Arkitektur i Berlin

 
 
 
För ungefär en månad sedan skrev jag ett inlägg om Berlinska fotoplatser där jag nämnde att Berlin även har en hel del cool arkitektur att spana in (och fotografera). Detta är även något som jag uppskattar med Berlin och man skulle kunna säga att Berlins stora kulturella utbud även reflekteras i den arkitektur man väljer att bygga upp, eller tidigare byggt, i staden. 
 
Som i inlägget om fotoplatserna så är platserna kopplade till en google-karta, se den i sin helhet nedan (arkitektur markerade med fyrkanter) så att du lättare ska kunna leta upp dem på plats i Berlin. Bilderna i inlägget är tagna av min gamla roomie Harpreet som är arkitekt i Berlin. Spana in hennes instagram här ifall ni gillar arkitektoriska bilder!
 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...