Winterwelt Potsdamer Platz

Från och med imorgon, och cirka två månader framåt, hittar du Vintervärlden på Potsdamer Platz. Julmarknad, skridskorink, pulkabacke. Och - en alpstuga! Mitt i stan, varför inte?!
 
Vi planerar att styra stegen till julpyntet först den 17/12 men du som ska till stan innan kan ju svänga förbi och ta en Glühwine eller Jagertee åt mig också :)
 
 

Berlins födelsedag...

... var det tydligen igår! Men 778 år och en dag gör kanske inte så stor skillnad i det stora hela, trots allt?
Stort grattis ändå, min älskade älskade stad ♥
 
 

Romiosini - rätter från medelhavet

Förra helgen käkade vi middag på Romiosini. Det är en grekisk restaurang med twist av medelhavet och jisses så jag blev positivt överraskad! Varje gång, i princip, när jag besökt Berlin de senaste åren har det stått män i blåa rockar och delat ut reklamblad för denna restaurangen vid korsningen Joachimstalerstr. / Ku'damm. Detta har gjort mig lite anti, på något vis. Men nu blev det så att vi gick dit.
 
God mat fick vi - jag åt Moussaka (gottigt värre!) och Christer åt en grilltallrik med olika sorters kött och tillbehör. Till det fick vi trevlig service i en gemytlig lokal. Kan mycket väl tänka mig att gå hit igen!
 

... fick bli en grön Berliner weiβe, kvällen till ära.
 
 
Närmsta U-bahnstation: U1 / U9 - Kurfürstendamm

0 kommentarer
publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Berlin, Griechisches, Joachimstalerst, Ku'damm, Romiosini, berlinblogg, berlintips, best of berlin, bestofberlin, grekisk, kurfürstendamm, medelhavet, restaurang
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...