En gata för shopping

Spreeheidi
 
Liksom mycket annat så var det länge sedan jag tipsade om shopping här på Best of Berlin. I Berlin ser jag till att shoppa i butiker och butikskedjor som inte finns i Sverige. Dels för att jag gillar mycket som finns där men även för att det alltid är roligare att bära plagg eller ha inredning som inte halva Sverige också har. De Berlinska butiker som får flest besök av mig är Forever21 och Pimkie. Här hittar jag alltid trevliga plagg att smycka kroppen med.
 
Om det är så att jag är ute efter något speciellt i kläd- eller inredningsväg försöker jag dock gå ifrån de välkända kedjorna och leta mig till mer spännande butiker. Och här kommer tipset - många av dessa butiker ligger som på ett pärlband på en gata som sträcker sig från Mitte till Prenzlauer berg. Jag ska berätta vilken!
 
Från Rosenthaler straβe vid Hackescher Markt i Mitte, via Weinbergsweg, till Kastanienallee i Prenzlauer berg ligger en mängd spännande butiker som varierar i storlek och i innehåll. Ett par att spana in lite extra, enligt mig, är...
 
Spreeheidi. Här hittar du en rolig mix av klädesplagg och inredningsdetaljer. Det samma gäller för Kauf dich Glücklich som ligger bredvid. Att shoppa sig lycklig är alltså möjligt i denna butik ;) Schee är en annan, som har en mängd fina posters att hänga på väggen. Annan modern och retro inredning finns också att finna här.
 
Schee
 
Längre upp, på Kastanienallee hittar du Schönhauser räume, som bland annat erbjuder LP-skivor för den entusiastiske (vilket många är i Berlin, hipstertrenden är stoooor). Vidare minibutiken Hallo Herz som har en mix av fräna second hand-plagg till coola nya. Detta tillsammans med t-shirts med roliga tryck på.
 
Du hittar även Heimat Berlin här, som har Berlinska inredningsaccessoarer. Eller vad vi nu ska kalla hemmes små guldkorn i rolika diskhanddukar eller fräna planscher. En "Svensk" butiker ligger även den längre upp på gatan, Äventyr. Här hittar du vackra semesterplagg som för tankarna till vajande palmer och blått hav. God bless you är en annan spännande butik liksom Mr. & Mrs. Peppers. Ja, en lång gata fylld med spännande saker att sätta tänderna (och plånboken) i, helt klart.
 
Klicka på kartan för att se vägvisning.
 
En kommentar publicerat i Shoppa i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Kastanienallee, Prenzlauer berg, Rosenthalerstrasse, Schee, Spreeheidi, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, hackescher markt, rosenthaler platz
#1 - - Dixi Wonderland:

Butiken i första bilden såg så mysig ut :D

Svar: Ja, den är så trevlig :) Du får besöka den vid tillfälle!
Best of Berlin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...