Global Rainbow i Berlin

På tal om galleri-weekend och konst(närs) stad - idag är sista dagen som Yvette Matterns skapelse Global Rainbow - Der Friedenwird siegen / freden kommer segra lyser upp stan. Laserljusen strålar från Ernst-Reuter-Platz, hela vägen fram till Siguessäule / Guld Elsa, från skymning till midnatt. Så är du i Berlin och är sugen på en nattlig promenad - styr stegen mot Siguessäule. Ser antagligen häftigt ut! ↓
 
Pics: berlin.de / dpa

Berlin i blom

I Heart Berlin gjorde en sammanställning härom dagen med en massa festivaler och platser utomhus att hänga på i vår och sommar, som jag tycker ni kan spana in. Några kommer säkert hamna som tips här så småningom men sharing is caring, så ni får länken direkt till deras inlägg här. Och visst är bilden härlig? Foto: Klunkerkranich. Ni förstår varför Berlin är världens bästa stad, eller hur?!
 

Gallery weekend Berlin

I helgen är det dags för öppet-hus på många av Berlins gallerier. Som jag har skrivit innan är Berlin en stor konst(närs) stad och gallerierna finns i alla dess smaker och omfång. Klicka på kartan nedan för förstoring, så du vet vart du ska gå. Eller för den delen, strosa runt i stan och se vart stegen leder dig.
 
Själv besökte jag en drös gallerier runt Hackescher Markt förra gången det hölls öppet och det var väldigt trevligt. Förvänta dig även att mycket folk är i omlopp vid närliggande restauranger, så om du har någon favorit du tänkt besöka i helgen kanske du gör rätt i att boka bord i förväg.
 
Öppettider:
Fredag - 18.00-21.00
Lördag, söndag - 11.00-19.00
 
 
0 kommentarer
publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, galleri, gallery weekend, konst
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...