Det där med tyska språket

Förra hösten pluggade jag tyska. Jag har gjort det tidigare fast för över tio år sedan när jag gick på högstadiet. Något bättre gick det denna gången men vad jag har svårt för deras grammatik. Romanska språk är mer min grej.
 
Någon gång tänker jag ta en sommarkurs och spendera några veckor i Berlin (om det nu inte kommer sig så att jag flytar dit) och verkligen ge det chansen. Det som fastnade mest förra hösten, bland jobb, möten, träning och plugg var detta - Ich habe kein zeit / Jag har inte tid.
 
Tyckte därför denna filmen var lite kul, på tal om språk → Inlägg av Grupo DeFato.
 

25 år sedan muren föll

Igår så var 25-årsdagen här. Ja, då muren föll.  Jag har faktiskt svårt att tänka mig att jag har levt ett helt år under den tid då muren fanns och stod bestämt i folks liv. Möjligen att jag har påverkats av höstens eller årets humör (då mitt liv inte varit det lättaste under denna tid) men jag var ärligt nervös i helgen.
 
Förra veckans intervjuer om att det kanske inte var så tokigt förr, eller att muren fanns där av en orsak och så vidare påverkade mig och jag trodde möjligtvis att något inte så bra kunde hända. En ny mur? Vem vet.
 
Lite så som tänket gick kring millennieskiftet hade jag i huvudet. Men år 2000 kom och gick och förhoppningsvis så kan även detta följande år komma och gå utan att något visst händer.
 
Och för att påminna om skillnaderna ber jag er att spana in följande bildspel. Då och nu
--> Bildspel <--
 
 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...