Kylan i Berlin

Genom åren har jag läst metervis av bloggmaterial där alla har en sak gemensamt - de beskriver Berlin som ruskigt ruggigt under vinterhalvåret. Jag kan faktiskt inte hålla med. De som har skrivit de där metrarna text har uppenbarligen inte bott på västkusten. Snålblåst, regn och kyla är vardagsmat om du bor längst kusten (ifall det är en dålig säsong) så varför skulle det vara värre i Berlin? Nej. Låt mig berätta för er att det är inte värre i Berlin än någon annanstans. Den gamla devisen gäller därför fortfarande; kläder efter väder. Det är inte värre än så.
 
 

Paydos Burger i Berlin

Strax innan jul var jag på nyöppnade Paydos Burger och provade deras hamburgare. Paydos har funnits tidigare utmed Wittenbergplatz (U1, U2, U3) i form av en mexikansk restaurang, men nu har de alltså ett nytt koncept med hamburgare (och diverse sallader och kakor) på menyn. Och jag säger såhär; vem sjutton behöver McDonalds? På Paydos får du en fantastisk hamburgare som grillas som du vill ha den för ynka 6 €. Att stället har en trevlig inredning där du kan se direkt in i köket gör inte saken sämre. Perfekt om du har vägarna förbli Ku'Damm och vill ha en billig och god hamburgare. Så, nu har jag slängt lagom med glitter över dem.
 
 
Du hittar Paydos Burger på Bayreuther Str. 9 / hörnet Wittenbergplatz 3A, 10789 Berlin. Deras öppettider är 11.00-23.00 söndag - torsdag, och på fredagar kör de 11.00-24.00. Perfekt för "nattamacka", som min lillasyster hade uttryckt det ;)

0 kommentarer
publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Hamburgare, Ku'damm, Paydos, Paydos burger, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, kurfürstendamm, wittenbergplatz, äta i berlin, äta och dricka i Berlin

Händer i Berlin 20-22 januari

I helgen händer en massa roliga saker i Berlin. Vi börjar med det mest brådskande. Idag är nämligen sista dagen för Berlin Fashion Week. Om du är intresserad av mode eller kläddesign överlag ska du styra stegen i riktning mot Gleisdreieck där de flesta av årets visningar håller till. Och när vi ändå snackar kläder är det i så fall ett måste för den intresserade att vandra förbi Deutsche Oper imorgon lördag klockan elva. Då öppnar nämligen deras årliga utförsäljning av kostymer, accessoarer och rekvisita de inte längre behöver. Så häftigt! Både Gleisdreieck och Deutsche Oper kan du åka till längst med U2:ans U-bahn.
 
Idag börjar även The Green Week. Här handlar det inte bara om mat, som man kanske först kan tro utan här är det ekotänk all over the place som står i fokus. Hur modern arkitektur kan hjälpa oss mot ett mer klimatsmart samhälle, hälsotips för kroppen du lever i och tips kring hållbarhet rent generellt. De håller till på mässan vid Messedamm i Charlottenburg och den varar fram till nästa söndag, den 29/1.
 
Pic: KW, KUNST-WERKE
 
I helgen, från idag tills på söndag, är det även fritt inträde på KW institutet för modern konst. De har i det senaste hållit stängt på grund av ombyggnad, men nu är första fasen klar och det firar dem alltså med gratis inträde. En massa spännande utställningar öppnar upp portarna, och jag ska försöka ta mig dit i helgen. Passa på du också vetja!
 
Fram tills på söndag är det Hellas Filmbox Festival, vilket menas att på Filmbox kan du till och med söndag se på diverse grekiska filmskatter. Läs mer här via deras hemsida. Utöver detta händer det så klart en massa annat, i världens bästa Berlin ♥

0 kommentarer
publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: 20-22 januari, 2017, Berlin, Best of Berlin, Deutsche Oper, Fashion Week, Hellas Filmbox, KUNST-WERKE, KW, The Green Week, att göra, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, guide, händer i Berlin, se och göra i Berlin, tips
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...