Best of Berlin, november 2016

Sista dagen i november för den här gången! Tiden rusar verkligen. Idag är jag på väg till Sverige för ett par dagars hemmafix och kommer till Berlin först nästa veckan igen. Tills dess är det möjligt att Best of Berlin kommer eka tom på nyheter men - hela arkivet är fullproppat med gamla godingar, don't ya fear!
 
Vi börjar med att ta en titt på vad november har bjudit på här i bloggen :)

 
Monkey Bar trädde fram i ljuset. En "classy" bar där utsikten och välgjorda drinkar står i fokus. Helt värt att åka upp bara för att få en blick över halva Berlin. Så tjusigt!
 
Tehuset i Tiergarten fick sig också ett inlägg. Mysigt ställe! (Alla ställen som serverar té och scones är klassade som mysiga i min bok :p )
 
Vi besökte 70-talets Kreuzberg i ett inlägg, speciellt området kring "Kotti" som är stället där det händer. Marknader mitt i natten kan du bland annat besöka här, för övrigt, om du är i behov av tomater sådär vid 03.00-snåret. Magiskt!
 
Jag började smyga in julen mer och mer i bloggen och vi började med ett par länkar jag hade ramlat över. Ho ho holy Heimat bland annat. Och, på tal om Heimat, skrev jag lite mer om just det i detta inlägg. Berlin som Heimat ♥
 
 
Vi pratade om årsdagen för murens fall och Bernauer straβe, spanade in gamla bilder från tiden med muren
 
Att chilla i Berlin dök även upp på tapeten, vilket här ses som en konstform. Carpe Diem i all sin prakt pågår dagligen i Berlin till höger och vänster. Så. Himla. Härligt.
 
För en vecka sen drygt var det även dags för starten av alla (nåja) julmarknader i stan och det var tvunget att uppmärksammas (vilka du såg hela längden på i detta inlägg). Åh, all julbelysning får myset i kroppen att skutta av glädje! Jag påminde även om min Best of Berlin-karta som finns här i spalten till höger. En hela kategori ägnad åt jul i stan.
 
Jag berättade även för er om Agoras, gott och trevligt italienskt ställe i Kreuzberg som förtjänar ett besök. Pizza alltså. Nog något av det bästa som finns i matväg ändå.
 
Två gånger i november skrev jag även lite om vad som hände den kommande helgen, med lite hjälp av VIsit Berlin och deras helg-blogg. Nu ser vi framåt mot december, mer jul, mat och mysigt häng i världens bästa stad ♥

Julmarknaderna i Berlin

Ja, ett sista (nje..) inlägg om marknaderna som pågår just nu i Berlin. Jag ramlade över en så smart lista/sammanställning över ett par julmarknader i stan och när de pågår. Bra grej (speciellt för mig som är en list-människa av rang)! Spana in helgen/helgerna du kan besöka dem och se vilka som är igång just då. I veckan som gått har jag hunnit besöka sju stycken... Det går snabbt när man väl sätter igång ;) Kanske vi ses i vimlet.
 
Klicka på bilden för att komma till en större version.
 
 
0 kommentarer
publicerat i Jul i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, jul, jul i Berlin, julmarknader

Händer i Berlin 25-27 november

Varje dag är ni ett stort gäng människor som landar in på den här bloggen vilket är riktigt kul! Best of Berlin är en väldigt nischad blogg så jag förväntar mig inte Blondinbella-siffror i statistiken direkt. Men ni som ramlar in - tack för det! Jag vill passa på att be om er hjälp. - Vad hade ni velat läsa mer om här på Best of Berlin? Mattips? Uteliv? Shopping? Sevärdheter? Historia om staden? Ja, hit me! Skriv en kommentar nedan så hjälper ni mig på vägen fram. Dessutom kan ni vid nästa besök trycka på ♥ som finns längst ner under varje inlägg om det är något ni tycker är extra trevligt att läsa om. Så får jag en hint om vad skriva härnäst. Tack tack på förhand!
 
För att det här inlägget inte bara ska bli en fråga ställd ut i cyberrymden måste jag ju även delge er Visit Berlins helgtips för den här gången. Mycket julmarknader står (så klart) i fokus, men även filmfestivaler och - tomatfestival! Spännande! In och läs mer här vetja.
 
Pic: Visit Berlin / Wolfgang Scholvien
2 kommentarer
publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Filmfestival, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, jul, jul i Berlin, julmarknader, tomat, visit berlin
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...