5 snabba

 
Snart bär det av mot Berlin igen, härligt! Nämn 5 platser, restauranger och ställen du tänker besöka.
 
Ja, äntligen! Jag var i stan för knappt sju veckor sedan men Berlin och jag - I just can't get enough!  Jag tänker hänga på mina favoritställen, samt försöka (som alltid) uppleva nytt. 5 platser jag planerar att besöka är Savignyplatz, Bergmannkiez med Maybachufer, Kollwitzkiez, Mauerpark och Spreebogen park.
 
Restauranger vill jag försöka göra nya fynd, men om fantasin tryter (vilket den i regel inte gör, men ändå...) så får det bli fantastiska hamburgare (och drinkar) på Zsa Zsa Burgers uteservering, cool kebablunch på Hasirs på Oranienstrasse, tapas på Ruz och en rejäl köttbit på Sueno. Den femte får bli Corroboree vid Sony Center. Har tyvärr tappat lite i stinget vad gäller maten, men läget väger upp, då jag är ett stort fan av Sony Centers tälttak. Ä l s k a . Älskar förövrigt även Oranienstrasse på kvällarna. När uteserveringarna blir fulla tar man med sig möblerna ut på gatan. Blir det trångt för bilarna? Äsch, de får väl köra ett annat håll?
 
Ställen jag tänker hänga på är, så klart, James-Simon park. En het favorit! Rumpan ska också placeras på café Eule i Gleisdreieck, på Anna Blume i Prenzlauer berg, på Klunkerkranichs takterass  och vid Engelbecken som jag har nämnt ett par gånger i mina senaste inlägg.
 
För ett + på ovan kategori får det bli Badeschiff, men det hänger på vädret. Blir det ruskigt varmt ska jag och min bikini i alla fall ta en sväng dit och se ifall vi får plats på Badeschiffs (så ofta trånga) strandplätt med tillhörande bassäng.

0 kommentarer
publicerat i Platser i Berlin, Sommar i Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: Anna Blume, Berlin, Café Eule im Gleisdreieck, Café am Engelbecken, Corroboree, James-Simon-Park, Klunkerkranich, Prenzlauer berg, badeschiff, bergmannkiez, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, gleisdreieck, kollwitzkiez, mauerpark, ruz, savignyplatz, simla, sommar, sommar i berlin, spreebogen park, sueno, zsa zsa burger

På historisk promenad genom Berlin

På tal om Engelbecken och historia i Berlin. I inlägget om utecaféer fanns en länkning till detta inlägg. En historia om en vandring mellan platser i Berlin. Och det är sådant här som berör mig om stan. Det är så mycket och så ofta yta i världen just nu och detta med att stanna till och se vad som har hänt just där är häftigt (och kan bli känslosamt). Just Berlin är ju en stad som har varit med om många stormar och i detta inlägget berättar hon om en bit av stan som berörs i olika omgångar, i olika kriser. Läsvärt, helt klart! Här ska jag också ta en promenad i nästa vecka!
 
0 kommentarer
publicerat i Historia i Berlin
Taggar: Berlin, Historia i Berlin, andra världskriget, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, die mauer, historia, muren, visit berlin

Berlins glasskarta

Ja! Titta vad jag har hittat! Alldeles lagom inför min resa, för glass ska man ha i stora lass. Denna karta, tillsammans med inlägget om Berlins 11 bästa glasställen, kommer göra dagarna ännu bättre. Klicka på bilden för förstoring.
 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...