72 timmar Italien i Berlin

Ja hörni, idag startar True Italian Food Festival som pågår från nu till och med 30/9. Pizza, pasta och italienska smaker (tillsammans med italienska viner) finns hos flertal berlinska italienska restauranger till extrapris just nu. Spana in evenemanget på facebook här och se platserna du bör besöka nedan. Pizzafredag är ju aldrig fel, så välj idag - smaska imorgon. 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Eatalian food week, Food festival, True Italian, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, pasta, pizza

Berlin på Instagram

Hej alla i hösten! Hoppas ni fått njuta av den sensommarvärme som dragit in över Europa och som för tankarna tillbaka till den fina sommar vi fick. Jag har ett par tipsiga inlägg på lut men innan vi låter de får ta plats här på bloggen tänkte jag rekommendera ett par instagramkonton jag följer från Berlin.
 
Instagram är verkligen en källa för inspiration och när jag är hemma i Svea i Småstaden så kan jag scrolla Berlinbilder för att stilla behovet (eller öka törsten) för mer Berlin i mitt liv. Som jag skrivit tidigare så var jag i sommar X-antal veckor i Sydney i Australien, så min längtan efter Berlin är just nu suuuuperhög. Jag är i full gång med att leta nytt boende i världens bästa stad men tills dess jag åker ner igen (om två veckor - tagga!) blir det instagram-inspo.

 
Berlin Breeze är ett konto som både vuxit i omfång och i kvalité sedan jag började följa. Vackra bilder på klassiska Berlinmotiv hittar du här. Got Berlin visar en mer vardaglig och framför allt en grön sida av Berlin som jag uppskattar. Som jag skrivit förr så kan jag irritera mig lite smått på de som anser att Berlin är en grå och trist stad. Den som säger så har inte varit i Berlin, anser jag :p 
 
Berlinerpost postar vackra Berlinbilder i form av arkitektur, natur och saker att se i stan. IG_Berlin är ett konto som promotar andra berlinska fotografer, så här kan du se lite smått och gott från livet i Berlin. Det samma gäller Berlin_gram som dock postar bilder tagna av högre kvalitet. Något att sträva efter, som inget annat :p 
 
Den största klassikern av dem alla är Berlinstagram. Tar vackra bilder på allt möjligt i Berlin (och ibland utanför stan). Älskar mixen av streetart och arkitektur. Ytterligare en klassiker vad gäller vackra Berlinbilder är Zerletti. Hans take på instagram är arkitektur och djur i stadsmiljö. Fint! Hier ist oben är ett konto som fokuserar på det dolda i Berlin. Övergivna byggnader eller gömda gator. 
 
Stil in Berlin är en annan kändis i Berlin. Recenserar mat (främst) och tar bilder på träd. Typ så :p Lukas Stiller fotar det urbana och färglösa, på ett coolt sätt tycker jag, medan Berlin ick liebe dir framhäver det färggranna så snart de får chansen. För att avsluta så tycker jag alla borde följa Visit Berlins konto på insta. Här får till och med jag som invand Berlinvandrare tips om nya saker att sätta tänderna i. 
 

Berlin lights festival

 
Snart är det dags för Berlins två ljusfestivaler att sätta igång och detta evenemang, eller vad vi nu ska kalla det, är något jag tycker är otroligt mysigt nu när mörkret så smått kryper närmre. Den 28e september lyser Berlin upp av festivalen Berlin Leuchtet (Berlin lyser) där flertal platser runt om i staden lyser upp av kulörta ljus och illuminationer. 
 
Veckan efter, den 5e oktober, följer Berlin Lights Festival på med än fler platser och byggnader som lyser upp. Nästintill alla av Berlins stora sevärdheter får en projecering på sig under dessa veckor, som avslutas i all sin glans den 14e oktober. Projeceringarna skiftar varje år, men min personliga favorit brukar vara vid Brandenburger Tor, då illustratörerna här brukar lysa upp porten med olika små historier.
 
Ska du till Berlin i slutet av september eller början av oktober är detta därför ett tips - ta många och långa kvällspromenader och spana in verken som lyser upp staden. Till ditt sällskap kommer du ha mängder med varm choklad- och glühweinförsäljande människor. Mys i mörkret, med andra ord!
 
0 kommentarer
publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Berlin Leuchtet, Best of Berlin, berlin light festival, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, festival of lights, light festival
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...