Pyronale i Berlin 2016

Förra året missade jag Pyronales eldlika föreställningar men i år - icke sa Nicke. Nästa helg är det dags igen, för världs mästerskapen i fyrverkeri och jag ska vara där! Samma helg som mitt flyttlass går mot Berlin och samma helg som fyrverkerierna skjuter i höjden, Coolt!
 
Fredagen den 9e tävlar Frankrike, Polen och Brasilien och under lördagen, den 10e september, är det dags för Österrike, Romanien och Portugal för att till sist se vem som tar hem kampen om den mest färgsprakande och häftiga föreställningen. Biljetterna kostar från 25€ beroende på ståplats och hela kalaset äger rum på den historiska Olympiastadion. Läs mer här via deras hemsida.
 
Så vad säger du? Du bokar också en biljett nu va? Trodde väl det.
 
Pic: Pyronale.de
0 kommentarer
publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Feuerwerk, Pyronale, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, firework, fyrverkerier, olympiastadion

Dresdener Straβe

 
Härom veckan (eller när det nu var, tiden går ofantligt fort just nu) postade Savoteur ett inlägg om Dresdener Straβe (det röda lilla strecket på kartan ovan). En ny version av kända Oranienstraβe, menar dem. Och eftersom just Oranienstraβe är en favorit hos mig, och säkert hos många som gillar att upptäcka nya versioner av maträtter från världens alla hörn, så måste jag ju bara ta en sväng förbi Dresdener Str. (Pölen i övre mitten av kartan är för övrigt Engelbecken, som jag skrev om i somras.)
 
Savoteur tipsar om ett par ställen längst gatan som är väl värda ett besök, och jag vet åtminstone en person som hade velat spana in Pawlows Whiskey Club eller OttoRinks vinbar som de beskriver. Helst genast och bums.
 
Pic: OttoRink
0 kommentarer
publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Café am Engelbecken, Dresdener Strasse, Engelbecken, God mat, Oranienstrasse, Savoteur, Världens mat, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, äta i berlin, äta och dricka i Berlin

Ta bussen till Berlin

För två veckor sedan, när jag var nere i Berlin för att kirra mit nya boende, så tog jag bussen ner. Flixbus blev det för att priserna var så bra = billigt. Billigt! Jag åkte nattbuss ner och nattbuss hem och biljetterna, som jag båda gångerna bokade med endast några timmar till avgång, kostade mig 250;- stycket.
 
På vägen ner från Malmö var det ganska gott om plats i bussen, jag fick ett helt eget säte med två platser att bre ut mig på under natten, vilket var skönt när man skulle försöka sova. På vägen hem däremot var bussen knödd till bredden och inga lediga säten var inom synhåll. Det var till och med så fullt så att folk fick sitta i trappan, på den dubbeldäckade bussen, till första stoppet. Farligt i min synvinkel och korkat av bolaget att låta fler köpa biljett än vad som finns platser ombord.
 
Så, summa summarum; vill du åka billigt till och från Berlin är detta ett superbra sätt. Om du vill åka bekvämt, not so much. (Och, om du vill åka - kom i tid till bussen så att du säkert får en plats, och inte behöver sitta på golvet under turens gång...)
 
 
0 kommentarer
publicerat i Resa till Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Flixbux, Resa med buss, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, resa till Berlin
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...