Best of Berlin, november 2017

Till sist är det dags att sammanställa november här på Best of Berlin. Resor och plugg har stått i fokus men nu är det fullt ös, julmarknads-medveteslös i Berlin igen :) November började i vilket fall här på bloggen med lite tipsiga länkar gällande tyskastudier i Berlin. Jag håller fortfarande på att sammanställa lite tankar om de kurser/skolor jag gått på i stan hittills, så de kommer tids nog. Tills dess - spana in detta inlägget alltså :)
 
Jag la upp en liten filmsnutt gjord av Alex Soloviev som speglar Berlin om hösten. I mina ögon är det för övrigt nästan höst så länge som marken är bar på snö så hej, denna film gäller fortfarande :p Efter detta drog jag även igen mitt andra återkommande månadstema här på Best of Berlin. Det ena är ju just detta - att sammanställa inläggen som kommit under föregående månad, och den kommande är alltså att sammanställa månaden genom bloggens livstid. Jag bjöd med andra ord på en salig blandning av novemberinlägg från Best of Berlins sex åriga historia. Trevligt sätt att se tillbaka på, tycker jag.
 
Jag uppmärksammade årsdagen för murens fall med två små inlägg. Ett med ett braigt bildspel från Berliner Morgenpost som jag rekommenderar att spana in och ett inlägg med en mini-film om murvakten och inte kunde släppa taget om historian som han var tvungen att släpa på. Fin film. Ignorerar fortfarande att den är gjord av Air BnB :p
 
Julmarknad på Gendarmenmarkt
 
Så. Efter dessa inlägg blev det minst sagt julmarknadsbonanza här på bloggen. Jag har bjudit på en kalender där du kan se när de olika julmarknaderna håller igång, en länk till en lista där julmarknader för varje smak kan spanas in samt en lååång lista för platserna för olika julmarknader. Men vi var ju inte klara där, utan det bästa inlägget hittills med mina favoriter i julmarknadssvängen hittar du här. Jag har sparat mig in i det sista och i nästa vecka ska det ösas totalt. Här ska det vältras i marknadsmys. Mys, mys, mys.
 
Har du besökt några marknader än? Vilken eller vilka har i så fall varit favoriterna? Tipsa mig gärna om nya favoriter att sätta tänderna i :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...