Berlin Berlin, dein Herz kennt keine Mauern

Härom dagen var det prick 28 år sedan muren föll, i form av öppna gränser mellan östra och västra Berlin. Snabbt började folket hacka ner den ridå som stått mellan stadens två delar och i dagsläget är det få murbitar kvar på sin originalplats. I somrar mötte jag en kvinna som tyckte det var synd och skam att muren revs, för den skulle minsann stå kvar som ett minne av den tiden som var, och för att (turister som hon) skulle kunna se den. Detta, i mina öron, låter helt befängt. Att det finns människor som vill bygga murar är för mig helt befängt.
 
J.F.K. sa på sitt stadsbesök i Berlin innan muren föll att hjärtat känner inga murar och jag håller med. Mer öppenhet åt folket. Är du, trots detta, intresserad av hur det såg ut förr - för av historia kan vi försöka lära oss - så spana in länken till Berliner Morgenposts sida där massa bilder visas. Bland annat den nedan. Berlin då och nu.
 
0 kommentarer publicerat i Historia i Berlin, Sevärdheter i Berlin;
Taggar: Berlin, Berliner Morgenpost, Best of Berlin, Brandenburger Tor, Efter murens fall, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, die mauer, muren, the wall
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...