Hej november!

När året är slut har jag bloggat om Berlin i nästan sex år. Best of Berlin började lite trevande i början på 2012 för att köra igång ordentligt under sommaren samma år. Nu finns snart 500 tipsiga inlägg i arkivet för dig att spana in. Förra året (eller var det förrförra året, tiden går så fort?) satte jag igång de återkommande inläggen med en månads-recap här på bloggen och nu tänkte jag dra igång nästa recap-inlägg - det som ska återkoppla till månaderna genom åren.

 
År 2012 i november skrev jag bland annat om restaurangen Noah's. Ett ställe jag återkommer till, speciellt när jag får cravings efter potatismos, och som har grym service och en trevlig liten lokal bredvid Wittenbergplatz. Jag tipsade också om att se en varité på Friedrichstadt-Palast. Något jag brukar tipsa om för att det är så himla bra. Ja, vissa gånger bättre än andra men alltid så sevärt. Tips, tips igen alltså!
 
I november 2013 kom det upp ett litet inlägg och det tipsade om att käka frukost på Kamps. Numera har jag tipsat om många frukostställen här på bloggen men som ett första tips var det ändå ett relativt bra ett. Ja, noterat att Kamps är en stor kedja och kanske saknar mysfaktor, men vill du käka billig frukost som en inhemsk Berlinare är detta ett första steg.
 
2014 då. Ja, haha, bland annat skrev jag ett inlägg om tyska språket. Ett inlägg där jag skriver att jag någon gång tänker ta en tyskakurs en sommar. Ja, om det nu inte blir så att jag flyttar dit då. I somras blev det alltså check i alla boxar, efter flera års funderingar. (Som jag skrivit nyligen kommer det komma upp ett inlägg med tips på språkskolor i Berlin snart.) 2014 var även året för 25-årsdagen sedan murens fall och jag delade med mig av en länk som visar bilder på då och nu. Som vanligt en intressant tankeväckare, känner jag.
 
2015 i november lanserades Best of Berlins facebook-sida. Tyvärr en sida som jag inte hinner uppdatera så ofta som jag hade velat. Best of Berlins instagram fick även se ljuset för första gången och där kommer bilder upp flera gånger i veckan. Och - under denna period lanserades även Best of Berlin-kartan. En karta med en massa tipsnålar utsatta. Jag vet att jag firade stort när den hade fått 1000 visningar (skedde någon gång efter sex månader) och nu har den över 31000 visningar :D
 
Livsnjutig, glad (och glansig) i Berlin
 
I november 2016 blev det många inlägg om hur mitt (då nya) Berlinliv var. Jag försökte förklara känslan som jag alltid har haft för Berlin, mitt Heimat, och hur livsnjut-biten tog över livspussel-biten i min kropp. En känsla jag saknar när jag är i Sverige. Under denna period träffade jag mina finaste Berlin-buddies och vi besökte Monkey bar för första gången. En bar som hade legat på min att göra-lista ett tag men som jag fick upptäcka tillsammans med dem. Så bra!
 
Under novembermånaderna har det generellt skrivits mycket om jul i Berlin, vilket är förståeligt, så vill du ha mer jul (ge mig, mer jul, jag vill ha.... tralalaa*) - klicka in under november 2016 eller november 2015 i arkivet. Det var alles för nu.

0 kommentarer publicerat i Allmäna tips & info om Berlin
Taggar: Berlin, Berlin då och nu, Best of Berlin, Friedrichstadt-Palast, Kamps, Livsnjut, Livspussel, Monkey Bar, Noah's, Tyska i Berlin, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, då och nu, jul i Berlin, karta över Berlin, språk, tyska
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...