Påsk i Berlin 2018, pt 2

I mitt förra inlägg om påsken i Berlin 2018 skrev jag bland annat tips på vad du kan lägga din tid på. Brunch (läs: mat generellt) är härligt, promenader och upptäckande. Här kommer uppföljningen...
 
Påskbrasor! Ja, om det är något som är mysigt kring påsken i Berlin är det alla brasor som tänds. Här har jag två favoriter och det bästa är att du kan hinna med båda. En i Spandau under lördagen, i Spandaus Gatow-kvarter, söder om stan. Spandau har jag förut kallat småstaden i storstaden och jag kör på det än idag. På lördag är det även dags för Spandaus riddarspel, vilket även det är mysigt att spana in. Detta på Zitadellet.
 
Under söndagen håller även Yaam brasa. Yaam är en (ute)bar som främst håller dörrarna öppna under vår- och sommarsäsongen. Grillning, musik, dans och brasa - kan det bli mysigare? Knappt va. Yaam ligger längst med Spree söder om Ostbahnhof i Berlin.
 
Påskmarknader skrev jag om i förra inlägget och i helgen öppnade de upp sina påskportar. Mat, krimskrams och mer mat är ofta temat men vissa marknader har även en drös hantverk vilket är trevligt. De två största är Alexanderplatz marknad samt den på Breitscheidplatz, vid Gedächniskirche, men mindre kan komma att öppna upp närmre inpå helgen. Håll ögonen öppna, då de mindre marknaderna är de trevligaste.
 
MACHmits museum för barn har i år även sammanställt kul fakta om påsken. För vad gör egentligen en påskhare och vilka djur lägger ägg? Det får barnen i Berlin veta på MACHmit i påsk. Bikini Berlin, vilket är en galleria i västra Berlin, håller under lördagen även sin utställning Light Catching Shadows igång, vilket är glasskivor som skiftar i färg beroende på belysning. Vackert att få på bild om inget annat, känner jag :)
 
Berlin.de har gjort en lista med saker som händer i stan under påsken, så förstår du en gnutta tyska - spana in listan med saker att se och göra i Berlin under påsken här.
 
Bild tagen under påsken 2017, från Siegessäule mitt i Tiergarten
0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Ostern, Ostern in Berlin, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, påsk, påsk i Berlin, se och göra i Berlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...