Påsk i Berlin 2018

Ja, om fyra veckor är det dags för påsk(ledighet) och det bästa med det måste väl ändå vara att få en lång helg fri att göra vad man vill (om man nu har turen att vara ledig från sitt jobb, vill säga). Så är du ledig och inte vet var du ska göra av din tid - åk till Berlin! Som vanligt finns det en massa mysigheter att gotta ner sig i. En påsk i Berlin tycker jag spenderas såhär... -->
 
Pic: Berliner Zeitung
 
Långfredag - röd dag och alla butiker håller stängt. Ta därför tillfället i akt att spendera tid med en riktig långfrukost. Förra året slog jag och mina Berlin-bästisar ihjäl ett par timmar genom att äta pannkakor på café Krone. Perfekt början på en lång ledig helg! Om det är fint väder är detta dagen du kan spendera promenerandes runt i världens bästa stad. Kolla sevärdheter och njut av omgivningarna.
 
Lördag & påskafton. En "vanlig" lördag, vilket innebär att butiker är öppna. Vill du shoppa under din tur i Berlin är det idag du har chansen. Tyskland är ett land som hittils gärna håller stängt på röda dagar (yes, det innebär alla söndagar...) så passa på. Vill du ha shoppingtips kan du spana in i min kategori shoppa i Berlin. Utöver detta finns det en mängd påskmarknader runt om i stan, se en liten lista på ett par här via länk. Utbudet är ofta det samma som under julmarknaderna, så glömde du köpa något visst då får du en andra chans nu.
 
Söndagar & påskdagen - röd dag och alla butiker håller stängt. Men - Mauerpark och vissa loppmarknader, flohmarkt, brukar hålla öppet så styr stegen hitåt. Är det fint väder brukar folk samlas vid Mauerpark, umgås och grilla tillsammans. Trevligt sätt att hänga i Berlin!
 
Måndag & annandag påsk. Museer brukar hålla öppet under denna dag så är det något specifikt du vill lära dig mer om i Berlin, googla öppettider och gå på museer. Jag har besökt många museer i Berlin men de som finns på min lista att gå till just nu är kommunikationsmuseet samt fotografiskamuseet. För övrigt rekommenderar jag alla att gå på något historiskt museum i Berlin, som rör Berlins historia. Story of Berlin, judiska museet, Stasi museet, förintelsemuseet, museet om muren... ja, det finns en mängd. Vill du ha tankar och tips - skriv en kommentar så hjäper jag dig!
 
Här kan du läsa vad jag skrev om påsken 2017 och här inför påsken 2016. Jag kommer så småningom dela länkar med att göra-tips för påsk, så stay tuned!

0 kommentarer publicerat i Allmäna tips & info om Berlin, Se & göra i Berlin;
Taggar: 2018, Berlin, Best of Berlin, Marknader i Berlin, Ostern, Ostern in Berlin, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, flohmarkt, loppis, mauerpark, museer i Berlin, påsk, påsk i Berlin, shoppa i Berlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...