Pluggplats, co-working eller jobbcafé i Berlin - här är listan!

Jag har länge fnulat över bästa platserna i Berlin att sitta att plugga eller jobba på. Oftast, när jag bodde i min lägenhet i Charlottenburg, pluggade jag hemma. Jag är en sådan som älskar att mysa runt hemma, att plugga blandat med hemmafix och att ingen klagar när jag äter matlåda med sked... ;) Men! Berlin är en stad där jobbcaféer och pluggplatser är vanligt, så det är inte mer än rätt att göra ett inlägg om det. Så, here we go - Claras stora lista med ställen som är perfekta för jobb och plugg!
 
 
  • St Oberholz. Ligger vid Rosenthaler platz. Här sitter massvis med personer och arbetar varje dag, så att du kommer dit med din dator är det ingen som muttrar över. De erbjuder gratis wi-fi, bra kaffe och lite gott och blandat i matväg.
  • Betahaus. Ligger vid Moritzplatz. Ett stort co-workingställe som erbjuder wi-fi. Du kan även betala för en fast plats här, som bokas i förväg. Bra om du bara är i stan tillfälligt och vill vara säker på att kunna jobba ordentligt.
  • Shakespeare and sons. Ligger nära Frankfurter Tor. Erbjuder två timmars gratis wi-fi och har kaffe och godsaker att sätta i sig under tiden.
  • St Gaudy Café. Med närhet till både Mauerpark och Schönhauser Allee är caféets läge inget att klaga på. Caféet, som ibland benämns som Berlins mest internationella, bjuder på vrålgoda kaffemixer, gratis wi-fi och smarrig mat som sällskap till boken eller datorn.
  • Einar und Bert. Bokhandel som ligger vid Leise-Park. LItet ställe med gott kaffe och gratis wi-fi.
  • Coffee fellows. Ligger på flertal platser i Berlin. Erbjuder gratis wi-fi i fyra timmar per dag och har trevlig mat och kaffe. Många som co-workar på den i Prenzlauer berg.
  • Ivy Berlin. Ligger nära U-Rathaus Neukölln. Frilansare och studenter samlas här och ingen klagar ifall du sitter här i flera timmar och bara beställer en kaffe. Erbjuder bra mat, kaffe och gratis wi-fi i fyra timmar per dag.
  • Café Bilderbuch. Med läge i mysigaste Schöneberg står kultur högst i kurs, detta märker du när du kliver in genom dörren. Känd för sin maffiga frukost och för frikostigheten vad gäller att sitta läääänge och läsa en bok eller knappra tangenter.
  • Michelberger Hotel. Ligger vid U-Warschauer straβe. Gratis wi-fi med café och bar där du kan sitta länge utan att behöva beställa mer än vad magen eller plånboken kräver.
  • The Digital Eatery. Drivs av Microsoft och ligger vid Humboldt Universitetet. Mat och gratis wi-fi i sällskap med andra som pluggar eller jobbar.
  • Buchkantine. Ligger nära U-Turmstraβe. Jag har skrivit om dem tidigare och kan härmed tillägga att du gladeligen kan sitta här och arbeta samtidigt som du smuttar gott kaffe eller äter god mat.
  • Goodies. Ett helt veganskt fik som ligger i anslutning till Veganz butik i Friedrichshain, på Warschauer straβe. Gratis wi-fi och smarriga raw-kakor kan locka den som vill ta med sig datorn för plugg och mat.
  • Cuccuma. Hipstrigt café i Kreuzberg som lockar många distansarbetare. Har du tur kan du få plats på övre plan i lokalen där du har utsikt både över gatan och lokalen i sig. Gratis wi-fi finns likväl som rökrum (där röken tyvärr ibland smiter ut en del).
  • Impala Coffee. Ligger nära Nollendorfplatz, som i sig ofta regerar vad gäller spännande caféer. Här kan du äta och dricka gott och enkelt spana ut över folket som rör dig utanför eller för att blicka en stund på sin dator.
Samtliga punkter finner du via Best of Berlins google-karta, under fliken Co-Working and Studying, här till höger på sidan. Känner du till fler härliga ställen som lämpar sig väl för jobb eller plugg? Kommentera gärna :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...