Händer i Berlin 23-25 mars

 
Det var ett bra tag sedan det kom upp klassiska helgtips här på Best of Berlin men nu är det äntligen dags igen! Om du är intresserad av fotboll kan du, hela helgen (!), se filmen rörande just denna sport. 60 olika filmer kommer visas på biografen Babylon under denna fotbollsfilmfestival. Inträdet kostar 9€ för vuxna och 7€ för barn.
 
I helgen (idag tills på söndag) är det även dags för Ostpro, en enorm marknad och mässa fylld till bredden med asiatiska prylar och produkter. Mässan håller till i de gamla GDR-sportlokalerna SEZ vid Landsberger Allee i Prenzlauer Berg. 2€ kostar det att komma innanför dörrarna. Kan vara värt att få se hundratals stånd med spännande saker.
 
Imorgon lördag öppnar även C/O upp portarna till utställningen med Irving Penn, klassisk mode- och porträttfotograf vars bilder många gånger har blivit kända för dess stilistiska framtoning. 240 olika verk ska finnas på plats, många klassiker men även opublicerade verk. Inträdet här är 10€ och du hittar C/O ett stenkast från Zoologischer Gartens S-bahnstation.
 
På söndag är det dock favoritdagen. Berlin sagt Danke! = Berlin säger tack! En dag för att tacka alla dem som jobbar ideellt med olika saker runt om i staden, vilket denna dag innebär att en massa sevärdheter runt om i staden har gratis inträde. Zoologischer Garten, TV-tornet, Historiska museet med flera. Se hela listan här.
 
Såklart händer det än mer i världens bästa stad men detta var ett axplock. I väntan på att snön ska smälta bort och inte komma tillbaka mer kan detta hålla en sysselsatt i alla fall.

 
0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Berlin sagt Danke, Best of Berlin, C/O Berlin, Deutsches Historisches Museum, Fernsehturm, Filmfestival, Irving Penn, SEZ, TV-tornet, asiatiskt, att göra, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, se och göra i Berlin, sevärdheter i Berlin, zoologischer garten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...