Spooning Cookie Dough

På tal om pastelliga platser som gör sig väl på bild, eller på tal om att man äter mycket gottis under påsken måste jag skriva ett inlägg om Spooning. 2016 hade jag en hook-up på Berlinska matmarknader och då speciellt de som hade besök av Cheesus som gör raclette eller Tatas som gör muffles (en blandning mellan våffla och muffin).
 
2017 gick denna hook-up dock över i något annat och det främst i Spoonings kakdeg. Från början höll de främst till på Kulturbryggeriets söndagsmarknad Street food auf Achse, som håller igen varje söndag kl. 12.00-18.00, men från i somras har de även öppnat sig ett eget litet kakdegs-café. Cafét har perfekt rosa väggar med smarriga kakdegar.
 
Och ja - du köper alltså kakdeg på lösvikt, som du köper glasskulor, och äter som fika eller dessert. Så galet, kul och gott! Favoriterna är de med smak av rocky road eller nutty crumble. Mmm! Caféet ligger i mysigaste Prenzlauer Berg vid Kollwitsplatz och har öppet kl. 13.00-19.00 torsdag till tisdag. Läs mer här via deras hemsida.
 
Pic: Patrick Nitzsche, Yatser.com
 
0 kommentarer publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Prenzlauer berg, Spooning, Street food auf Achse, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, fika, kakdeg, kollwitzkiez, kollwitzplatz, kulturbrauerei
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...