Händer i Berlin 7-8 april

Våååår! Ja, äntligen har vårvärmen kommit till Berlin och det bjuder in till en massa mysiga evenemang utomhus. Idag och imorgon så kan du bland annat lyssna på konsert på Sony Center på Potsdamer Platz. Nio olika band spelar allt från rockabilly till pop, från kl. 19 ikväll. Vår, musik och mys i en härlig blandning.
 
Imorgon drar även Berlins halvmaraton igång, med start och mål i östra Berlin på Karl-Marx-Allee, så är det avstängt på vissa gator i stan kan detta vara anledningen. Lopp i Berlin betyder generellt curry wurst-gubbar lite varstans, så passa på att fånga en korv i flykten. 
 
Pic: Berlin Half Marathon © camera 4
 
På tal om korv så hålls det imorgon även Berlin Bratwurst Championship i söndra Berlin, på Domain Dahlem. Inträdet på 3€ ger dig möjlighet att prova ändlöst med korv, så är du hungrig kan du alltid åka hit.
 
Idag och imorgon öppnar även Botaniska trädgården upp sina portar på vid gavel med en passande vårmarknad. Perenner står högst i kurs men det kommer även finnas produkter som är lokalt producerade till försäljning. Känns som en riktig bra aktivitet en härlig solig söndag och inträdet på 6€ kan man stå ut med.
 
Sist men inte minst hålls det imorgon även Hip Hop-marknad på Musik & Frieden precis söder om Oberbaumbrücke. Musik & Frieden är i normala fall en musikbutik som även driver Baumhaus bar, vilket är ett ställe jag har haft uppe på tapeten ett par gånger. På marknaden ska du i vilket fall kunna köpa coola t-shirts med tryck, kepsar, sneakers, hoodies och fräna vinyler. Även här ett inträde på 3€.
 
Vad är dina planer i helgen?

0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Berlin Marathon, Best of Berlin, Botanischer Garten, Botaniska trädgården, Domain Dahlem, Musik & Frieden, Potsdamer platz, Sony center, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, bratwurst
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...