5 snabba

Vad längtar du mest efter i Berlin just nu? Våren! Eller ja, jag har väntat lääääänge men igår kom den och en värme på nästan 20 grader. Hoppas att den stannar. Vår i Berlin är något av det bästa jag vet och att mysa runt på promenadstråken och njuta av alla vårtecken (som för mig är en rensopad trottoar - ingen mer grus här inte - solglasögon på nosen, fågelkvitter, glass, gröna knoppar och båtar som brummar i Spree).
 
När våren då har stannat, vad står på schemat? Att promenera mera. Älskar att promenera i Berlin, favorithobbyn genom tiderna. Och att sitta på uteserveringar och chilla med vänner och dricka öl i solskenet. Helst av allt på Café am Neuen See. De har inte fått se mig där på ett tag nu pga vinter men nu är det äntligen dags!
 
Vad är det bästa med Berlin om våren? Att staden vaknar ännu mer till liv, och det säger inte lite då Berlin är en stad som aldrig sover :p Men att Berlin(folket) kommer ur sin lilla dvala, att stolarna och filtarna bärs ut på caféerna, att människor samlas i parkerna, att folk - jag inkluderad - promenerar mera, att marknaderna öppnar upp ordentligt, att livsnjutet igen tar sig början... jag kan fortsätta länge men det är något av det bästa. 
 
Hur ter sig livsnjutet i Berlin? Oh, det skulle vara en snabb fråga men jag kan prata om detta lääääänge. Men främst är det så att Berlinarna verkar njuta mer än andra. Jag ser ofta människor sitta på parkbänkar för att bara andas in luften, liggandes på rygg i parken med en bok i handen eller samlas på eftermiddagarna på caféerna för att ta en kaffe eller öl ihop. Det är vardagsmat i Berlin. Tempot är mer fokuserat på njut och det är något man kan förstå helt och fullt först när man har upplevt det. Så kom, bara kom till Berlin och njut av tempot och livet.
 
När är bästa tiden av att komma och njuta av Berlin? Om jag måste välja en årstid skulle jag säga våren. Innan jag flyttade till Berlin var det alltid ett självklart val. Men nu vet jag att Berlin alltid har något att erbjuda, vare sig sommar eller vinter. Allt handlar om inställning, haha! Men våren. Våren vinner nog nästan jämt.
 
En vårkväll i Berlin ♥
0 kommentarer publicerat i Allmäna tips & info om Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Café am Neuen See, Livsnjut, Vårtecken, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, promenera mera, vår i Berlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...