Best of Berlin, september 2017

 
Nuså börjar tiden äntligen komma i sin ordning igen. Innan inlägget om co-workingställen eller pluggplatser kommer upp här på bloggen måste vi dock sammanfatta Best of Berlins september. Under september så fick jag presenterat två frukost-, lunch- eller brunchställe. House of small wonder, som är lite av ett hett ställe i Berlin, och Anna Blume - en pärla i mysigaste Prenzlauer Berg. House of small wonder är, förutom för sin smarriga mat, kända för sin vackra trappa som leder upp till själva bistron. Anna Blume å andra sidan är känd för att ha en av Berlins godaste koppar kaffe. För min del blev det dock en stoooor kopp varm choklad. Fungerar fenomenalt trots vuxen ;)
 
En annan pärla i Prenzlauer Berg, på en av mina favoritgator i stan kan tilläggas, är även An Einem Sontag In August. Här kan du äta sjukt smarriga vegetariska hamburgare eller sippa på god cocktail. Funkar både som lunch- och middagsställe skulle jag vilja säga, då det jämt är liv och rörelse på Kastanienallee där den ligger.
 
För att hålla oss till mat-temat får jag här även flika in Double Dutch, som jag smög förbi för ett par veckor sedan. Ett café som inte nog med smarriga bakverk bjuder på god lunch och häftiga kaffevarianter. Ett plus att de ligger i närheten av Alexanderplatz, i gemytliga Nikolaiviertel, där det generellt sett saknas mys (kring Alexanderplatz, alltså. I Nikolaiviertel finns mys i överflöd :p ).
 
Innan detta besök ägnades ett inlägg åt att promota en dagsutflykt till Potsdam. En mysig stad strax söder om Berlin som huserar en massa vackra slottsbyggnader och en park som tar timmar att utforska. Perfekt att spendera en fin dag om Berlin för dagen känns trist eller stökigt.
 
De två inlägg som kanske fortfarande kan bjuda på innehåll för oktober är framför allt mitt Platser i Berlin 2.0-inlägg, med mina absoluta favoriter att spana in i Berlin samt vad som pågår i stan under september OCH oktober. Oktober har just tagit sin början och så har även ljusfestivaler, oktoberfester samt att det idag faktiskt även är enighetsdag i stan. En massa festligheter håller på vid Brandenburger Tor i detta nu, så läser du detta tisdag eftermiddag eller kväll och är i Berlin - vandra ditåt för att ta del av myset .

0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: An Einem Sonntag in August, Anna Blume, Berlin, Best of Berlin, Double Dutch, House of small Wonder, Kastanienallee, Nikolaiviertel, Potsdam, Prenzlauer berg, Utflykt, alexanderplatz, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, händer i Berlin, platser i Berlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...