Händer i Berlin november

En höstig bild från Berlin, november 2016. Älskar höstens alla färger ♥
 
Precis som i september och oktober händer det grejer i Berlin i november. På lördag startar de judiska kulturdagarna i Berlin och de pågår fram tills nästa helgs slut. Musik och konst av olika slag kommer vara igång, så smit förbi något av de medverkande ställena om du har tid. Under nästa veckoslut, 8-12e november, är det även marknad på gång. Konsthantverk, naturprodukter och allehanda designade prylar finns att se och köpa på Messe gelände vid S-Messe Nord i Berlin. Mer än 500 utställare kommer vara på plats, så ta med dig gott om cash ifall du gillar hantverk. 12,50€ kostar även inträdet.
 
Den 16e november slår Berlins botaniska trädgård upp portarna till sin vintervärld. Eller julvärld, då julgranar och andra stämningshöjare utlovas. Hit ska jag! Mys i kubik, jag kan tänka mig, då den botaniska trädgården är grymt stoooor. (Hur skulle man annars får plats med alla coola växter, kan man fråga sig?!). Vintervärlden hålls öppan dagligen mellan 16.30 till 22.00, och varar hela vägen fram till 7e januari.
 
Den 18 november har de öppet hus på Tempelhof! Som Berlins mest kända flygplats (trots inaktiv sedan årtionden tillbaka) är detta något som jag ska ta chansen att se. På Tempelhofs öppna flygfält är det allt som oftast fullt ståhej. Här är det drakflygning, löpning och allmänt sportande som gäller. Men inomhus är det sällan någon befinner sig. Denna dag hålls dock dörrarna öppna mellan klockan 12 och 17. Ta chansen, med andra ord att spana in bygget som räddade många under järnridån.
 
Mellan den 19-26e november är det internationella kortfilmsveckan i Berlin. Veckan öppnas med barnfilmer och fortsätter in på vuxnare ämnen. Är du intresserad av film kan detta vara värt att ta ett span på. Över 500 filmer från mer än 70 olika länder ska visas upp i alla fall. Spännande sätt att få insyn i olika kulturer, tänker jag mig. Ett annat evenemang som pågår under ungefär samma tidpunkt, 23-25e november, är Berlins och Brandenburgs mästerskap i poetryslam. Baam! För 9 euro kan du ta del av (tysk) lek och lär med ord, i Berlins konstuniversitets konsertsal. Den ligger nära Zoologischer garten, så har du vägarna förbi och gillar abc - styr stegen ditåt.
 
På tal om abc ( = en del av kommunikation för mig) så pågår just nu, fram till 14e januari, en utställning med Red dot-vinnare på museet för kommunikation. Ett pris för kommunikationsdesign. Är du som jag, en kommunikationsnörd (kreatör ftw), skulle jag = du gå dit. Läs mer om det via berlin.de.
 
Som avslutning på listan över vad som händer i Berlin i november måste jag så klart även skriva att Berlins alla julmarknader drar igång i slutet av november, den 27e för att vara exakt*. Om det är något som gör höstmörkret värt så är det alla mysiga marknader som bjuder på dofterna av glühwein, grillad bratwurst med surkål (på riktigt gott!) och quarkbällchen (en slags munkar man med enkelhet kan knarka under hela december månad...). Här på Best of Berlin finns en egen kategori för jul i Berlin så spana in den när andan/längtan/stämningen faller på.
 
Så - som tidigare skrivet - det finns alltid något att göra i Berlin ♥
* Psst! En julmarknad smygöppnar redan idag 3/11! Gå till Potsdamer Platz om du är vintersugen :p

0 kommentarer publicerat i Allmäna tips & info om Berlin, Se & göra i Berlin, Shoppa i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Botanischer Garten, Botaniska trädgården, Brandenburg, Brandenburger Tor, Kommunikationsmuseet, Konstvecka, Messe gelände, Red dot awards, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, designade, flygplats, höst i Berlin, internationella kortfilmsveckan, judendom, jul i Berlin, julmarknader, julvärld, kulturdagar, poetry slam, tempelhof, vintervärld
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...