Monarch

För ett par veckor sedan skrev jag om Watergate, som är en av mina favoritklubbar i Berlin. Den andra på listan so far är Monarch. Till skillnad mot många klubbar i Berlin, som normalt sett endast spelar techno, spelar Monarch musik från 60-, 70-, 80-, 90-, samt 00-talet i stort. De har ofta temakvällar där de väljer ett årtionde eller en musikstil och spelar musik från den åldern/stilen en hel kväll. Superhärligt ifall man träffar rätt med vad man gillar. 
 
På Monarch är det även större fokus på dans än vad det har varit på andra ställen jag varit på vilket jag kan uppskatta som dansgillare. Monarch är en liten klubb, bokstavligen någons gamla vardagsrum, med placering rakt över stationen vid U1/U8 Kottbusser Tor. Inträdet är satt till billiga 3€ så kvällen kan lätt börja här och avslutas någon annanstans utan att det blir för dyrt. Ja, detta stället gillar jag! Shakea loss med en vän till fränt gammal musik och ta ett par öl innan kvällen och natten fortsätter. Härligt värre!
 
 
0 kommentarer publicerat i Uteställen i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Kottbusser Tor, Kreuzberg, Monarch, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, klubbar, uteställen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...