Livet i Berlin

 
Jag har blivit ombedd att skriva lite mer om hur livet, eller kanske vardagen i stort, är i Berlin. Är detta något ni som läser tycker är intressant? Rent generellt kan jag säga så här; i dagsläget så pluggar jag på distans vilket ger mig otroligt fria tyglar med hur jag planerar och strukturerar min tid. För mig har detta än så länge varit ett vinnande koncept. Distansplugg + Berlin = sant.
 
Är det en vacker dag så kan jag helt sonika besluta mig för att låta timmarna gå i en park eller på en mysig upptäckande promenad. Kommer det en grå dag hänger jag i min lägenhet, tuggar på en mango och lyssnar på den där föreläsningen som sändes under tiden jag tidigare låg på en filt i parken och njöt av solen. Såhär hade ju säkert dagarna kunnat se ut även om jag bodde i Sverige, men om sanningen ska fram så hade det inte blivit lika mycket promenerande där hemma i Småstaden. Där hade det blivit städ av hus, extrajobb och fix på en annan nivå.
 
Känslan som liksom drabbar dig i Berlin är det omedelbara livsnjutet. Är det klyschigt? Äh, låt det vara så då. Aldrig förr har jag sett så många personer som njuter av tillvaron som här. Sitter på en bänk, mest för att det är skönt. Och detta har jag blivit smittad av. Så härligt smittad så att jag undrar om det där, så ofta kallade, mellanmjölksliv i Sverige är något för mig längre? Jag visste redan från början att målet var att få mer livsnjut - mindre livspussel och det har jag lyckats med. Och vad jag har hört så lyckas de flesta med just detta i Berlin, jag tror ärligt talat inte att det är så svårt här.
 
Så ja, ett första inlägg om den rosa moln-vardagen just nu. Något flummigt och filosofiskt möjligen men så får det vara. Berlin formar mig as we speak så något annat kanske kommer imorgon, vem vet? Men idag - idag ska jag bara njuta mer och pussla mindre.

En kommentar publicerat i , Leva i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Livet i Berlin, Livsnjut, Livspussel, Vardag, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin
#1 - - NORRSKEN EMMA:

ha en underbar dag
kramiz

Svar: Tack detsamma :)
Best of Berlin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...