Best of Berlin, mars 2017

Dags att resumera Berlins marsmånad. Vi började mars med att se vad som hände i Berlin en helg. För en månad sedan öppnade Berlins fahrradshau upp till exempel, och dit ska jag försöka vandra i helgen för ett extra span. Föregående helger har jag varit på cykeljakt och den kommande kommer spenderas på samma vis. Detta eftersom det blivit varmare och varmare i Berlin, vilket jag även lyfte just där i början på mars med tips på mysiga ställen att hänga på.
 
Ett inlägg kom upp om en av Berlins mest kända byggnader - och sevärdheter - Berlins riksdagshus, inklusive glaskupol på toppen. En trevlig byggnad att besöka får jag lov att säga, som endast kostar dig tiden du lägger. Vinst i mina ögon. Inte nog med att jag gick på cykeljakt och besökte en massa loppisar i stan, jag besökte även Hermanas Weinbar. En mysig vinbar i mysiga Friedrichshain. En ställe jag lätt kan besöka igen, känner jag.
 
 
Jag skrev återigen om att Berlins filharmoniker har gratis lunchkonserter på tisdagar. Igår missade jag precis tillfället men nästa vecka - ja, varför inte!? Musik är ju ändå livet, så att få lyssna på konsert mitt på dan, mitt i veckan är en stor lyx. Efter detta kom inlägget om Primitiv bar, även den placerad i Friedrichshain. Trevlig bar med goda White russians. Styr stegen dit om du är sugen.
 
Och, på tal om sugen, i helgen när jag var hemma i Småstaden blev det våffelfika med delar av familjen. Våfflor kan man ju inte få nog av, så även om jag var på Wonder waffel för bara någon veckan sedan får jag nog vandra dit snart igen. Nams, nams, nams... Och igen - på tal om både drinkar och goda saker - så skrev jag även om den hemliga baren Buck and Breck. Plinga på, hoppas på att dörren öppnas och därefter väntar magiska cocktails i en James Bond-lik bar.
 
Sist men inte minst så började även Visit Berlin förstå att våren kommit till Berlin. De lanserade, liksom föregående år, #BerlinBlossom-kartan som visar vackra platser att besökta under våren, mysiga ställen att sitta på eller helt enkelt saker du inte får missa nu när bladen vecklat ut sig eller knopparna spricker upp. Åh! Nu kör vi, april!

0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Barer, Berlin, Berlin Blossom, Berliner Philharmoniker, Berlins filharmoniker, Best of Berlin, Buck and Breck, Friedrichshain, Primitiv Bar, Reichstag, Wonder Waffel, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, cocktail, cykel, cykla i Berlin, händer i Berlin, loppis, riksdagen, visit berlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...