11 saker i Berlin som gör dig lycklig

... som om nu elva saker verkligen hade varit nog? Visit Berlin har listat elva saker i alla fall och här är mina tankar om det;
 
1. Blommorna i stan. Ja, det är många som säger att "Berlin, det är väl en grå och trist stad?" Eh, nej. Berlin är en otroligt grön stad, med parker, träd och gröna stråk lite överallt. Mina favoritplatser gällande det är Viktoriapark, känd som Berlins endas kulle, James-Simon park eller Maybachufer.
 
2. Ta en kaffe i solen. Eller för den delen en chai. Eller en öl... Något av det bästa med vår och sommar i Berlin, enligt mig. Utebarer dyker upp lite varstans där de riggar upp solstolar tillsammans med ölen eller kaffen. Grymt!
 
Charlie's beach
 
3. Hitta nya saker och dela hemlisar. Ytterligare en självklar sak! För när du har sett det uppenbart turistiga och vanligt sevärda, då måste du uppleva (det jag vill kalla) det riktiga Berlin. Gå in i gränderna, på bakgårdarna, på smågatorna och in bakom parkerna. Till och med bakom stängda dörrar kan du hitta guldkorn så spana, spana och spana.
 
4. Sjunga i kör. Tja, varför inte? Eller, som jag om du inte vill sjunga i kör i en stad där du inte är helt säker på språket: vandra till Irish pub i Europa center en måndag och kör karaoke. Kanske ute i Sverige men fortfarande inne i Berlin.
 
5. Äta glass. Ja - för man kan ju aldrig få för mycket glass! I kategorin Sommar i Berlin här på bloggen har jag samlat ett par glasshak som förtjänar ditt besök. Omnomnom!
 
6. Hyra båt. Jag har alltid velat hyra en trampbåt eller roddbåt vid sjön i Tiergarten. Mys deluxe! På Visit Berlins lista har de skrivit upp ytterligare exempel.
 
7. Konst to-go. Om du inte redan visste det kan jag berätta att Berlin är en väldigt konstnärlig stad. Många kreativa själar har dragits till stan för dess multi-kulti stämning. Några av dessa själar har gått ihop och fixat automater där du kan köpa konst to-go. Smart, kul och kreativt!
 
Pic: GrünBerlin Gruppe
 
8. Gunga vid Gleisdreieck. Ja! En sommarfavorit - häng vid Glesdreieck (parken i gränslandet). Ta den där ölen eller kaffen du hittar vid (2) och vandra vidare mot parken. Gungor för vuxna, volleybollplaner, gröna stråk för solning... Åh, Berlin du bist wunderbar!
 
9. Kauf Dich glücklich - köp dig lycklig. Ett butikskoncept jag har på min att se-lista, och jag blir ju inte mindre nyfiken av att det skrivs in på denna gör dig lycklig-lista. Butikerna mixas med café där du ska kunna hitta allt det där som gör en bra dag till en bra dag. Ligger för övrigt i en av mina favoritdelar av stan - Kollwitzkiez. Win!
 
10. Berlins trädgårdar. Nästan som punkt (1) men ändå inte. För är det något som ger Berlin dess "urban touch" så är det dessa rabatter som Berlinborna skapar just because they want to. Utanför trappuppgångar där det finns en chans att odla eller plantera - där petar de ner något som grönskar och gror. Trevligt!
 
11. Picnic. Kan man egentligen få nog av picnic? Nej, trodde väl inte det. Mitt tips här är att gå förbi någon av saluhallarna som finns i stan (så himla mysiga), bunkra med allt som du kan tankas vara sugen på och placera dig själv i trevlig park. (Varför inte de som nämnts här - Viktoriapark, James-Simon park, Maybachufer eller Gleisdreieck?) Så bra!

0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin, Sommar i Berlin, Topplistor om Berlin;
Taggar: Berlin, Capital Beach, Charlie's Beach, Irish Pub, Kauf Dich glücklich, Pick n Weigh, bakgårdar, beachbar, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, båt, glass, gleisdreieck, gränder, grönt, hackescher markt, italiensk glass, karaoke, kollwitzkiez, konst, markthalle, maybachufer, multi-kulti, picnic, saluhall, sommar, sommar i berlin, tiergarten, viktoriapark, världens trädgårdar, öl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...