Påskturen i Berlin

Hemma! ... Eller något så när. För mig är Berlin också hemma så känslan är lite annorlunda än om man skulle lämna hemmet för staden, eller tvärtom. Men jag kommer snart dit igen, så ingen fara på torpet :)
 
Nedan platser blev stopp för turen och det var så mycket som...
 
 
Den svarta 1:an är var vi bodde. Ivbergs hotell. Trevligt ställe där jag bott vid flertal tillfällen och bättre frukost finns nog inte. Dock har de inget gratis wifi, vilket numera drar ner betyget. Men visst, en helg utan internet kan ju faktiskt vara nyttigt, lite då och då :p
 
Påskmarknader hade de på flertal platser i stan. Som jag sagt tidigare så tar Berlinarna varje tillfälle i akt att fira. De fann vi på Ku'Damm utan för Europa Center (10) samt på Alexanderplatz (3). Toppen att fylla på crepe eller quark bälle förrådet. Yes, det är ett ord och ett bakverk som liknar munk i konsistens och form men med tydlig smak av kvarg. Gott!
 
Restaurangerna blev två gamla godingar och en ny testing. Corroboree (6) - Australiensisk restaurang på Sony center som vi brukar landa på när vi blir hungriga där. God mat och trevlig miljö under Sony centers tälttak! Min favoritbyggnad i stan. Vi landade även på Cancun (3) där de har blandad kompott av mexikansk mat. Rätt okej mat men väldigt trevliga drinkar. Ny favvo Cancun Zoom. Nomnom.
 
Vi vågade oss även på Berlins hetaste turistfälla (typ). Unsicht Bar (2). En restaurang i totalt mörker där servitörerna är blinda. Något scary ändå. Cancun och Unsicht Bar får egna recensioner här på sidan så småningom! Samme vandrade även förbi en Whiskeybar (5) där man fick prova hur många sorter som helst (stället hade över 100 olika) för 30 €. Någon var (packad) i extas efteråt... :p
 
Sevärdheter vi passerade denna gången var Berlinmuren vid East side gallery (4), Gedächtniskirche (10) (läs mer om den här), Brandenburger Tor (11 - här) och riksdagen (12 - här). Vi svängde även förbi Checkpoint Charlie en sväng, när vi tog en öl vid Charlie's beach (8).
 
Ritter sport-butiken (9), som jag skrev om tidigare fick även den ett besök. Och, mer om den sen! Och, icke att förglömma, så var vi och såg Blue Man Group (7) under fredagen. Yehey!
 
Shoppade gjorde vi under lördagen, vilket var den enda butiksöppna dagen under vårt besök och butiker på Ku'damm (10), Potsdamer platz (6) och Alexanderplatz (3) besöktes. Jag hann även med att klämma in ett besök på älskade Marrakesch-butiken (1) som jag nämnde här...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...