Panorama Punkt

Del 2 av dag 1: En av de saker som jag gillar mest av sightseeing i Berlin är alla de "höjdpunkter" (som jag kallar dem) där du får möjlighet att se Berlin från ovan. Resans första höjdpunkt var Panorama Punkt, som ligger vid Potsdamer Platz, som ger en ofantligt bra överblick - för att inte tala om utsikt - över staden.




På Panorama Punkt får du en överblick över staden 100 meter över marken och byggnaden som du befinner dig i är lokaliserad på Potsdamer Platz, i det så kallade Kollhoff tornet. Ingången till Panorama Punkt ligger på Alte Potsdamer straβe som även leder mot ingången till Arkaden - Potsdamer Platz (nuvarande) största shoppingcenter.

Kostnaden för att åka upp i tornet, som även sägs ha Berlins snabbaste hiss, är 5,50 € för vuxna och 4 € för studenter och barn.

Av alla de höjdpunkter som jag har testat på i Berlins innerstad så är detta den, + TV-tornet, jag skulle rekommendera för de som är höjdrädda. Berliner Dom har även fantastisk utsikt men kräver en lite längre klättring än Panorama Punkts supersnabba hiss... Trevligt också att du här, i jämförelse med TV-tornet, kan ta bilder utan en glasruta framför då du står utomhus.

Du tar dig enklast hit genom U-bahn: U2 eller något av de S-tåg som passerar Potsdamer Platz station.

Mer information finns på www.panoramapunkt.de där du kan läsa om aktuella öppettider med mera!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...