Fika i Berlin

Halva veckan som gått har det varit regnigt i Berlin. Jag har inte direkt lidigt av det dock då tiden främst består av att sitta på kontoret och ha blicken fäst mot en dator. Men igår var jag ute på kruk-jakt. Jag fyndade überbilliga stora växter på Lidl tidigare i veckan och de behövde få krukor att bo i. Kruk-jakten resulterade i att jag promenerade runt, runt i Berlin. Ömsom i gallerior och ömsom i regnet. Men jag klagar inte. Inget regn kan stoppa mig från att promenera i Berlin ♥

 
Det som jag ska komma till idag är dock att när det är regnigt väder så blir jag sååå fika-sugen. Jag sitter just nu hemma med en smoothie och ska förbereda dagens plugg men måste få ur mig detta först. Jag tänker mig en liten lista med bra fikaställen i Berlin. För varje blogg behöver en fika-lista, så är det bara. Here we go!
 
Fikastället nummer ett här i området (östra Mitte) är Zeit für Brot. Smarriga kakor, goa smoothies och lena kaffesorter hittar du här. För att vara ett folk som inte vet vad fika är gör dem det väldigt bra på Zeit für Brot. Zeit für Brot finns även i Charlottenburg för den som befinner sig mer i väst än i öst.
 
Zimt und Zucker. Ett av mina favoritställen i stan. Främst går jag hit för frukost men en fika här kan inte gå fel. Deras varm choklad är magisk. Kaféet finns både vid Friedrichstraβe och i Wilmersdorf. Vill du ha lite fart och fläkt går du till Friedrichstraβe och vill du ha lugn och ro går du till det i WIlmersdorf.
 
Ett ställe som jag ofta landar på är Balzac*. Jag gillar deras sortiment och att du här kan sitta i princip hur länge du vill. Finns på en massa platser i stan, så välj det som är närmst. Bullar, mackor, kaffe och juice, de har något för alla. Som kontrast till Balzac som i princip har samma utseende och samma koncept vilket av deras café du än väljer att gå till är Winterfeld Schokoladen. Ett urmysigt ställe i Schöneberg som erbjuder choklad i mängder i en lokal som brukade vara apotek men nu är chokladbutik och café.
 
På tal om choklad så måste jag även skriva ett par rader om Schokofabrik. Ett chokladcafé där det även finns våfflor, iskaffe med glass i (perfekt under de varmare månaderna) och - på caféet i Mitte kan du äta och dricka allt detta liggandes i en hängmatta inomhus. Du läste rätt! Ett perfekt vila benen-ställe om du frågar mig!
 
Om du saknar svenska godsaker (jag menar, det är ju trots allt viktigt att fira semmeldagen med mera...) så hittar du det på svenska Okey café i Neukölln. Mmm!
 
 
* Balzac som nu 2019 är uppköpt av Espresso House. Gillar du deras svenska sortiment är det med andra ord det du hittar här :)

0 kommentarer publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, café, fika, fikabröd
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...